Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Fie că le preferi pe cele în ghiveci sau pe cele tăiate și aranjate în buchete, florile dau viață căminului tău și sunt o minunată idee de cadou.


În magazinele Lidl găsești în fiecare zi flori parfumate ori frumos colorate, toate la un preț accesibil.


Fiecare buchet pe care îl cumperi din magazinele Lidl este însoțit de un pliculeț care poate fi turnat în apa în care pui florile, pentru ca acestea să se păstreze mai mult timp.


Plantele în ghiveci sunt însoțite de informații utile despre cantitatea de apă sau lumină pe care acestea le preferă.

Află ce plante poți găsi în magazine anotimpul aceasta

Cum să ai grijă de buchetul tău de flori

Odată ce ai primit sau ți-ai dăruit un buchet cu flori, te poți asigura că vor rezista cât mai mult timp luând în considerare câteva sfaturi utile.

Odată ce ai primit sau ți-ai dăruit un buchet cu flori, te poți asigura că vor rezista cât mai mult timp luând în considerare câteva sfaturi utile.

Taie tulpinile

Este foarte important să știi cum, cu ce și unde să le tai. Tulpina trebuie tăiată la unghi, astfel încât să existe o suprafață cât mai mare prin care planta să absoarbă substanțele nutritive din apă. Tăietura trebuie să fie precisă, tulpinile nu trebui rupte, ci tăiate, iar dacă ai la îndemână o foarfecă de grădină, atunci totul este minunat. Florile tale vor ține mai mult, dacă le tai tulpina sub apă, astfel nu există riscul ca aerul să pătrundă în tulpină și să blocheze absorbția de apă.


Folosește substanțe de ajutor

Buchetele achiziționate din magazinele Lidl conțin și un pliculeț cu substanțe nutritive care le permit florilor să se păstreze mai mult timp. Dacă florile tale sunt puse într-o vază mică în care este puțină apă, atunci nu ar trebui să folosești întreaga cantitate din pliculeț. Nu uita să o amesteci înainte să pui florile în vază. Dacă florile tale sunt culese din grădină și nu ai un astfel de substanțe nutritive pentru ele, poți pune în vază o monedă din cupru sau chiar aspirină pisată pentru a veni în ajutorul plantelor tale.


Schimbă apa în care le ții

Florile tăiate trebuie puse într-o vază curată, cu apă la temperatura camerei sau chiar mai rece, dar niciodată mai caldă. Apa nu ar trebui lăsată mai mult de două zile, iar când o schimbi, poți adăuga din nou substanțe nutritive pentru plante.


Temperatură scăzută, fără lumină directă

Plantele se păstrează mai bine la temperaturi scăzute. Dacă ai posibilitatea, pune florile tale în frigider sau în cămară pe timpul nopții. Pe timpul zilei, așază-le undeva unde pot fi admirate, dar ferește-le de surse de căldură și de lumina directă a soarelui.

Cum să ai grijă de plantele tale în ghiveci

Plantele în ghiveci creează o atmosferă primitoare în orice cămin și completează decorul teraselor și grădinilor, iar dacă știi cum să ai grijă de ele, te vor răsplăti cu flori frumoase și cu frunze noi și lucioase.

Plantele în ghiveci creează o atmosferă primitoare în orice cămin și completează decorul teraselor și grădinilor, iar dacă știi cum să ai grijă de ele, te vor răsplăti cu flori frumoase și cu frunze noi și lucioase.

Apă

În funcție de soiul lor, plantele au nevoie de apă mai multă sau mai puțină. Dacă ai remarcat că îți e greu să-ți amintești să uzi florile și cu toate acesta îți place să le ai în casă, ai putea să alegi plante suculente sau cactuși pentru că trebuie udați mai rar și fac față mai bine perioadelor de „secetă”. Unele plante au nevoie de un substrat mereu umed, iar altele preferă ca solul să se usuce ușor la suprafață între udări. În general, plantele din magazinele Lidl sunt însoțite de o schemă de udare și de lumină.


Lumină

Ține cont de informațiile de pe ghiveci sau de pe cartonașul care conține aceste detalii. Plantele în general iubesc lumina, dar nu pot tolera ușor razele directe ale soarelui, de aceea este bine ca lumina să fie filtrată de o perdea, spre exemplu. Asigură-te că plantele tale au parte de lumina de care au nevoie și ferește-le de locurile expuse la surse de căldură sau de curenții puternici de aer.


Toaletare

Pe măsură de frunzele sau crenguțele de la baza tulpinii se usucă, ar trebui să le tai pentru a nu lăsa planta să investească energie în recuperarea lor. Mai mult decât atât, frunzele plantelor în ghiveci nu ar trebui lăsate la suprafața solului. În natură ele funcționează ca îngrășământ, dar în casă ele s-ar putea să creeze un mediu propice pentru dăunători. Curăță pământul de frunzele căzute și păstrează-l afânat.


Pământ

Pământul din ghiveci își pierde în timp proprietățile nutritive, de aceea poți folosi un îngrășământ sau poți schimba pământul. Iar dacă tot scoți planta din ghiveci, o poți muta într-unul mai mare. Alege o perioadă în care planta nu are fructe sau flori, spre exemplu primăvara sau la începutul toamnei și nu o muta într-un ghiveci mult prea mare, pentru că trecerea de la o dimensiune de ghiveci, la alta ar trebui făcută treptat.