Totul despre carnea de pasăre BIO
Asocierea termenului BIO cu carnea de pui este posibilă doar prin respectarea unor norme stricte în ceea ce privește rasele de pui, spațiul în care păsările cresc și alimentația acestora.
Puii de carne BIO aparțin raselor cu creștere lentă, aceștia dezvoltându-se în ritmul lor natural. În plus, păsările se pot bucura de un spațiu suficient de mare, iar alimentația lor constă doar din furaje organice.
Puii a căror carne poate fi considerată BIO cresc în padocuri încăpătoare, iar aceștia trebuie să aibă acces continuu la adăposturi, dar și la aer liber. Mai exact, densitatea per metru pătrat a păsărilor dintr-un adăpost nu trebuie sa depășească 21 kg greutate vie, iar fiecare pasăre trebuie să aibă la dispoziție un spațiu de mișcare în aer liber de cel puțin 4 metri pătrați.
Și în ceea ce privește hrana puilor de carne BIO există norme UE ce trebuie respectate cu strictețe. Alimentația lor este compusă numai din furaje organice, iar administrarea tratamentelor preventive cu antibiotice este total exclusă. Hrana păsărilor trebuie să nu fie tratată cu insecticide sau erbicide și nici să nu conțină organisme modificate generic (OMG). Compoziția hranei pentru păsări este controlată deosebit de strict de Regulamentul ecologic al Uniunii Europene.
Așadar, atunci când termenul BIO sau ecologic este asociat cărnii de pasăre există condiții tehnice și nutritive ce trebuie întrunite, iar produsul respectiv trebuie să fie și certificat în acest sens.