Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CUM SE PĂSTREAZĂ MAI BINE LEGUMELE ȘI FRUCTELE

CUM SE PĂSTREAZĂ MAI BINE LEGUMELE ȘI FRUCTELE

Atunci când vine vorba de risipă alimentară, fructele și legumele sunt printre cele mai importante alimente care ne vin în minte. Iar unul dintre motivele pentru care acestea sunt aruncate fără să fie consumate este depozitarea neadecvată.




Mai jos, am pregătit câteva sfaturi care îți vor veni în ajutor dacă nici ție nu-ți place să te vezi în situația de a arunca la gunoi fructe și legume pe care nu ai apucat să le consumi.




Ce fructe și legume se păstrează în frigider




Fructele de pădure sunt foarte sensibile și se deteriorează ușor, de aceea ar trebui păstrate la frigider și nu trebuie spălate decât înainte de a fi folosite.




Cireșele, vișinele și strugurii se păstrează tot la rece și tot fără a se spăla până la momentul consumului. Dacă, totuși, preferi să speli aceste fructe și să le lași în frigider, atunci ar trebui să le usuci foarte bine și să le lași pe un prosop de hârtie. Acesta va absorbi umiditatea și riscul să se strice scade.




Citricele se păstrează mai mult timp la frigider, dar pot rămâne și pe blatul din bucătărie, într-un bol de fructe, pentru că, spre deosebire de alte fructe nu se mai coc după ce au fost culese. Dacă vrei să obții mai mult suc din ele atunci când le storci, ar trebui să le scoți din frigider cu ceva timp înainte să le storci sau să le păstrezi de la început la temperatura camerei.




Pepenii, fie verzi sau galbeni se păstrează mai bine la frigider. Pepenele verde poate fi păstrat și într-un alt loc uscat și răcoros, dar odată ce au fost tăiați, pepenii trebuie ținuți la frigider indiferent de soiul lor. Dacă nu ai spațiu pentru un pepene verde în frigider, atunci taie-l cuburi și păstrează-l în caserole.




Ciupercile pot fi depozitate în frigider și nu trebuie în niciun caz spălate înainte de depozitare. Ciupercile se comportă ca un burete atunci când intră în contact cu apa și dacă ar fi depozitate după spălare, s-ar deteriora foarte rapid.




Broccoli și conopida se păstrează la frigider, dar nu ar trebui să intre în contact cu alte fructe sau legume, deci păstrează-le într-un compartiment separat.




Morcovii, țelina, ridichile sau sfecla pot fi ținute la frigider. Toate tipurile de salată, începând de la cea verde și până la spanac, se țin și ele la frigider.




Ce fructe și legume se păstrează la temperatura camerei




Unele fructe și legume continuă să se coacă și după ce au fost culese. Acestea sunt bananele, fructele de avocado sau mango, piersicile, nectarinele, prunele sau roșiile. Este cel mai bine să fie păstrate la temperatura camerei, iar atunci când s-au copt în totalitate, pot fi mutate în frigider pentru a-și extinde perioada de valabilitate. Dacă vrei, spre exemplu, ca bananele pe care le-ai cumpărat să nu se coacă foarte rapid, atunci nu le păstra în mănunchi, ci separate una de alta.




Atât merele, cât și perele se păstrează mai bine în cămară și pot fi puse în frigider, doar pentru a le păstra mai mult, odată ce sunt bine coapte, dar nu ar trebui să intre în contact cu alte fructe sau legume.




Ceapa, usturoiul sau cartofii nu trebuie puși la frigider, ci în mod ideal într-un spațiu răcoros și ferit de umiditate, cum ar fi o cămară.




Tot la temperatura camerei se păstrează și vinetele, castraveții sau ardeii. Dacă totuși îi pui la frigider, ar trebui să îi consumi sau să îi prepari la scurt timp după ce i-ai scos de la rece.