SALATA DE IERI SE TRANSFORMĂ ÎN GRĂDINA DE MÂINE

SALATA DE IERI SE TRANSFORMĂ ÎN GRĂDINA DE MÂINE

Cine nu și-ar dori să poată pregăti o salată sau o supă din legumele crescute în grădina proprie? Această dorință nu este chiar atât de greu de realizat pentru că resturile de legume se pot transforma ușor în noi plante.


Să începem cu ceapa verde! Aceasta nu poate lipsi dintr-o salată gustoasă de vară și poate că ai vrea să adaugi și niște usturoi verde dacă tot ai ocazia, dar cum faci le crești în grădina ta dacă nu ai semințe. Nimic mai simplu. Atunci când toci ceapa sau usturoiul, păstrează 2-3 cm din părțile care au rădăcini, pune-le în apă și apoi privește-le cum încep să crească noi frunze. Schimbă apa în fiecare săptămână sau mai des, iar după ce rădăcinile încep să crească, le poți muta în ghiveci.




Țelina poate și ea să crească din nou dacă păstrezi o jumătate de centimetru din rădăcina și 1-2 cm din tulpină. Pune bucata păstrată într-un recipient cu puțină apă și las-o într-un loc călduros. Cam după o săptămâna vor apărea fire subțiri de rădăcină și frunze noi. Poți folosi frunzele pentru supă sau o poți planta pentru a recolta rădăcina de țelină când va crește mare.




Pentru a-i da salatei verzi șansa de a crește din nou, nu trebuie să rupi frunzele de la exterior spre interior, așa cum ai face de obicei, ci să le tai păstrând un 1-2 cm de la bază. Pune cotorul rămas în apă, iar frunze noi de salată nu vor întârzia să crească.




Chiar și busuiocul, menta sau coriandrul pot crește dacă păstrezi o singură tulpină cu frunze. Trebuie doar să pui tulpina în apă și să te asiguri că frunzele sunt mereu deasupra apei. Odată ce rădăcinile apar, e bine să aștepți până când acestea sunt destul de bogate și apoi le poți planta.




Nu uita că pentru toate plantele pe care le pui în apă așteptând să prindă rădăcini, trebuie să schimbi apa în mod regulat până la momentul în care le vei pune în pământ.




Există multe alte resturi de legume pe care le poți planta pentru a obține o grădină bogată și poți chiar să experimentezi pentru a descoperi care dintre ele se pot crește în mica ta grădină de acasă.