Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Ce pere să folosești atunci când vrei să gătești

Orice fruct poate fi savurat pur și simplu, iar perele nu sunt o excepție. Indiferent de soiul lor, de formă, culoare sau textură, perele sunt gustoase și sănătoase. Avantajul este că perele pot fi foarte savuroase și atunci când sunt gătite sau consumate nu doar ca desert, ci și ca aperitiv împreună cu ingrediente sărate, spre exemplu.


Perele conțin cantități semnificative de vitamina C, vitamina K, potasiu și cupru. Pentru a beneficia la maximum de fibrele din compoziția lor, perele se consumă cu tot cu coajă. Totuși, coaja devine tare atunci când este gătită, de aceea perele pe care le întâlnim în compot sau în prăjituri sunt curățate de coajă.

Pere Williams


Acesta este un soi de pere aromate, dulci, foarte moi și zemoase, cu coaja subțire. Le poți recunoaște după conturul piriform: baza rotunjită ce se continuă de la jumătatea fructului cu un gât ascuțit, dar solid. Datorită consistenței sunt folosite frecvent pentru compoturi, piureuri și sucuri. Pentru preparatele ce necesită coacere, perele din soiul Williams sunt foarte potrivite. Mai mult decât atât, perele Williams sunt folosite și pentru băuturi de tip distilat, iar pentru a avea un efect deosebit, un fruct întreg se poate găsi în interiorul sticlei

Pere Doyenne de Comice


Acestea sunt pere foarte dulci cu o pulpă suculentă și cremoasă, protejată de o coajă delicată ce se poate rupe ușor. Forma lor este rotundă la bază, iar partea ascuțită este scurtă, dar bine definită. Fiind zemoase și destul de delicate, perele aparținând soiului Doyenne de Comice nu sunt ideale pentru poșat. În schimb, pot fi folosite cu încredere pentru smoothie-uri, preparate coapte sau pot fi tăiate în felii subțiri pentru a însoți un platou cu brânzeturi franțuzești cremoase, cum ar fi Brie, Camembert sau orice brânzeturi cu mucegai albastru.

Pere Abate


Dulci și aromate, aceste pere au partea ascuțită subțire, deosebindu-se de alte soiuri prin forma lunguiață. Sunt semi-crocante, cu o textură catifelată ce ți se topește în gură, de aceea te poți bucura de ele pur și simplu, dar le poți adăuga și în salate sau le poți servi împreună cu brânzeturi italienești. Dacă vrei să le folosești și pentru deserturi, ți-am pregătit mai jos câteva idei.

Pere Nashi


Ușor de recunoscut, perele Nashi au forma rotundă a unui măr, dar gustul este cu siguranță de pară. Atunci când sunt coapte, aceste pere rămân crocante, asemănându-se și din acest punct de vedere cu merele. Perele din soiul Nashi sunt cel mai adesea consumate ca atare, ele putând fi tăiate felii sau cubulețe și adăugate în salate. Cu toate acestea, dacă îți dorești să le gătești, poți încerca să prepari o prăjitură crumble cu pere sau o tartă.