VERDEȚURI ÎN GHIVECI
Fie că e vorba de condimente sau de plante aromatice, frunzele verzi dau o savoare mai intensă preparatelor tale. În plus, pe măsură ce rupi sau tunzi frunzele ori crenguțele verdețurilor, acestea continuă să crească și să-ți ofere prospețime.
Busuioc în ghiveci
- Busuiocul proaspăt nu poate lipsi din sosul pesto preparat acasă cu muguri de pin, ulei de măsline și parmezan.
- Frunzele de busuioc pot fi adăugate și la salate, cum ar fi cea caprese, la supele cremă de roșii, la pizza sau la garnituri ori preparate din pește.
- Pe lângă savoarea specifică, busuiocul are și proprietăți curative, fiind benefic pentru sănătatea organismului.
Mentă în ghiveci
- Păstrează ghiveciul cu mentă la lumină, dar ferește-l de razele directe ale soarelui pentru că vor reduce cantitatea de ulei volatil a mentei.
- Menta este ideală pentru diverse băuturi reci sau calde, cu ar fi limonadă, cocktailul mojito sau ceaiul din mentă proaspătă.
- Poți folosi menta și pentru a asezona salatele sau unele mâncăruri gătite, dar o poți folosi și pentru deserturi răcoritoare cum ar fi înghețata.
Rozmarin în ghiveci
- Rozmarinul iubește soarele și nu trebuie udat în exces pentru că rădăcina sa riscă să putrezească de la excesul de apă, mai ales dacă pământul nu este bine drenat.
- Rozmarinul poate fi păstrat în ghiveci ca plantă decorativă, dar îl poți în același timp folosi și pentru a da savoare cartofilor copți, preparatelor cu carne de pui sau pește, preparatelor mediteraneene ori chiar deserturilor.