Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

VERDEȚURI ÎN GHIVECI

VERDEȚURI ÎN GHIVECI

Fie că e vorba de condimente sau de plante aromatice, frunzele verzi dau o savoare mai intensă preparatelor tale. În plus, pe măsură ce rupi sau tunzi frunzele ori crenguțele verdețurilor, acestea continuă să crească și să-ți ofere prospețime.




Busuioc în ghiveci


  • Busuiocul proaspăt nu poate lipsi din sosul pesto preparat acasă cu muguri de pin, ulei de măsline și parmezan.
  • Frunzele de busuioc pot fi adăugate și la salate, cum ar fi cea caprese, la supele cremă de roșii, la pizza sau la garnituri ori preparate din pește.
  • Pe lângă savoarea specifică, busuiocul are și proprietăți curative, fiind benefic pentru sănătatea organismului.



Mentă în ghiveci


  • Păstrează ghiveciul cu mentă la lumină, dar ferește-l de razele directe ale soarelui pentru că vor reduce cantitatea de ulei volatil a mentei.
  • Menta este ideală pentru diverse băuturi reci sau calde, cu ar fi limonadă, cocktailul mojito sau ceaiul din mentă proaspătă.
  • Poți folosi menta și pentru a asezona salatele sau unele mâncăruri gătite, dar o poți folosi și pentru deserturi răcoritoare cum ar fi înghețata.



Rozmarin în ghiveci


  • Rozmarinul iubește soarele și nu trebuie udat în exces pentru că rădăcina sa riscă să putrezească de la excesul de apă, mai ales dacă pământul nu este bine drenat.
  • Rozmarinul poate fi păstrat în ghiveci ca plantă decorativă, dar îl poți în același timp folosi și pentru a da savoare cartofilor copți, preparatelor cu carne de pui sau pește, preparatelor mediteraneene ori chiar deserturilor.

Grădină de verdețuri DIY