Cum se consumă rubarba
Deși nu face parte din bucătăria tradițională românească, rubarba a început să fie folosită și la noi în tot soiul de rețete delicioase. Rubarba este cunoscută în diferite regiuni ale țării și sub numele de rabarbăr sau revent.
Rubarba intră în categoria legumelor cu cele mai puține calorii, aceasta aducând un aport semnificativ de fibre alimentare. Conține cantități însemnate de minerale și vitamine precum calciul, fierul, fosforul, potasiul, Vitamina C și Vitamina A. Este și o sursă importantă de Vitamina K, ce are rol esențial în coagularea sângelui.
Atenție, însă, frunzele sale conțin substanțe toxice, nefiind comestibile, partea rubarbei ce se folosește în alimentație fiind tulpina sa. Aceasta se poate păstra timp de câteva zile în frigider sau poate fi congelată crudă - se taie în bucăți de 2-3 cm pentru a fi utilizată cu ușurință mai târziu.
Nu uita să ții cont și de gustul acesteia – destul de acrișor – astfel încât să o prepari în rețete ce îi domolesc din intensitate (tarte, compoturi, brioșe, plăcinte, alături de căpșuni sau ghimbir).
Pentru început încearcă una dintre rețetele de mai jos și descoperă gustul acrișor de rubarbă: