Cum se prepară feniculul și cu ce preparate se potrivește
Bulbul, tulpinile și frunzele de fenicul au o savoare aparte, ele fiind întâlnite în lista de ingrediente pentru tot soiul de preparate gătite sau salate. În funcție de partea plantei care este folosită, feniculul este utilizat ca legumă, dar și drept condiment.
Chiar dacă vrei să pregătești o rețetă care nu include decât bulbul, poți păstra tulpinile la congelator, pentru supă, sau le poți adăuga rapid într-o salată. Frunzele pot fi utilizate întregi, ca ornament, dar pot fi, de asemenea, tocate și adăugate în preparate coapte, prăjite, supe sau salate.
Feniculul este crocant, iar pentru a te bucura de textura sa este bine să nu pregătești salata cu mult timp înainte de a o consuma. Dacă totuși l-ai tocat deja, îl poți păstra într-un bol de apă cu gheață timp de maximum o oră.
Crud sau gătit, bulbul de fenicul are un gust dulceag, dar și o savoare delicată de anason care nu se impregnează puternic în mâncărurile în care este folosit, ci mai degrabă le îmbogățește ușor. Datorită gustului său, feniculul se numără printre ingredientele folosite foarte adesea pentru mâncăruri cu pește sau fructe de mare.