DECORAȚIUNI DE PAȘTE PENTRU CASĂ, MASĂ ȘI GRĂDINĂ
E vreme de sărbătoare, iar acest lucru trebuie să se vadă oriunde ai întoarce privirea: în casă, pe masă, în grădină și, de ce nu, în balconul apartamentului de bloc. Așa că punem două perechi de mâini la treabă. Ale copilului și ale tale, pentru a-l ajuta acolo unde nu reușește cu priceperea și îndemânarea lui.
Una dintre cele mai plăcute activități pentru copii este să coloreze. Pe site-urile dedicate iubitorilor de bricolaj sau în magazinele specializate se găsesc așa numitele blank-uri. Acestea sunt figurine decupate din blat de lemn, care pot fi colorate cu tempera sau vopseluri acrilice. Unele dintre ele au și perforație, pentru a putea fi trecute prin panglică subțire, șnur sau sfoară, urmând să fie agățate în diverse locuri. Se găsesc blank-uri de diferite modele, potrivite sezonului sau sărbătorii. În cazul de față, sunt potrivite cele în formă de floare, ou, iepuraș, puișor etc. Figurinele colorate de copii, după pofta inimii, pot fi agățate în copacii din grădină sau pot împodobi ghivecele de flori din balcon.
1. Crenguțe înflorite pentru decorarea mesei
Ai nevoie de: crengi frumos ramificate, hârtie creponată albă sau roz, lipici, pistol de lipit pe bază de silicon, un borcan mare, pietre decorative.
Cum procedezi: tai din hârtia creponată fâșii cu lățimea de 2 centimetri și lungimea de circa 15 centimetri. Cu o foarfecă, franjurezi una din laturile lungi ale hârtiei, cu tăieturi paralele, până la jumătatea lățimii ei. Răsucirea o lași în seama copilului. Pe o scobitoare sau pe un băț pentru frigărui, lipești un capăt al bentiței franjurate de hârtie creponată, cu tăieturile în sus. Apoi îi arăți cum să înfășoare strâns fâșia în jurul scobitorii, pentru a obține o floare (franjurii vor reprezenta petalele). Scoți floarea de pe scobitoare, lipești capătul pentru a nu se desface, apoi o lipești de crenguță. Repeți și confecționezi atâtea flori cât de multe vrei să împodobească creanga. Pui pe fundul borcanului pietre decorative și așezi crenguțele înflorite în borcan. Este un decor foarte potrivit pentru masa de Paște, la realizarea căruia și copilul se poate lăuda că a participat.
2. Scară decorativă pentru grădină
Ai nevoie de: o scară din lemn, vopsea albă, roz sau galben pai, un iepuraș din pluș, ouă din lemn, ghivece cu flori.
Cum procedezi: vopsește scara în culoarea aleasă și las-o să se usuce. Vopsește și ghivecele de flori, în culori vii. Celui mic îi rămâne sarcina de a vopsi ouăle din lemn. După ce scara s-a uscat, găsește-i locul potrivit în grădină și așează pe treptele ei ghivecele cu flori. Pe platforma ultimului nivel pun iepurașul din pluș și ouăle colorate. Dacă nu ai ghivece cu flori, poate ai niște cizmulițe colorate din cauciuc, pe care copilul nu le mai poartă. Umple-le cu pământ și plantează flori în ele.
3. Coronițe pentru uși
Ai nevoie de: crengi de salcie (sunt flexibile), mușchi, ouă de prepeliță, pistol de lipit pe bază de silicon, sfoară de iută, panglică verde-crud.
Cum procedezi: Formează coronițe de diferite dimensiuni, din crengile de salcie. Lipește în interiorul coroniței o bucată de mușchi, iar pe ea lipește ouăle de prepeliță, grupate, ca și cum ar fi în cuib. La baza mușchiului, lipește o fundă realizată din panglică. Din sfoara de iută, realizează agățătoarea. Poți decora toate ușile din casă cu astfel de coronițe sau, dacă ai trei dimensiuni diferite, le poți prinde între ele cu sfoară, una sub alta, în șir, de la cea mai mare la cea mai mică, și poți decora cu acest „ansamblu” doar ușa de la intrare.