Cosmeticele pregătite în bucătărie: Măști făcute acasă, pentru mămici obosite (dar și pentru tătici)

Nu îți amintești când ai dormit ultima dată mai mult de două ore legate? Aproape toți părinții se confruntă cu așa ceva. Din fericire, există remedii pentru lipsa somnului - aceste măști pentru față te vor face să radiezi în cel mai scurt timp.


Nu orice mască este potrivită pentru fiecare tip de piele. Dacă pielea ta este sensibilă ar trebui să eviți alimentele acide, cum ar fi lămâia. Practic, dacă masca pe care tocmai ai aplicat-o te deranjează trebuie doar să te speli pe față.


Îngrijirea feței poate fi atât de ușoară


Înainte de a începe, trebuie să îți cureți bine pielea și, eventual, să folosești un produs de exfoliere. Ca urmare, porii se deschid și ingredientele active pot fi absorbite foarte bine. Cele mai multe măști funcționează chiar mai bine atunci când sunt calde – așa că le poți pune în cuptorul cu microunde la temperaturi scăzute.


Singura excepție: masca de castravete ar trebui să fie rece pentru a avea efectul răcoritor pe care îl aștepți. În mod ideal ar trebui lăsată să acționeze 20 de minute. Dacă masca se usucă prea mult, pielea începe să se întindă. Pentru a o curăța, clătește fața cu apă călduță sau șterge-te cu un prosop. Apoi poți aplica, ca de obicei, o cremă de zi sau de noapte.


Cosmeticele preparate acasă: ce ar trebui să iei în considerare


Măștile preparate acasă nu conțin conservanți - sunt, prin urmare, deosebit de delicate cu pielea, dar nu durează prea mult. Așa că este bine să prepari cantități mici și să le folosești imediat.


Masca pentru față pregătită acasă: Castravetele are proprietăți hidratante


Dacă pielea ta nu este suficient de hidratată, ridurile fine se formează cu ușurință. Nu este ceva dramatic, dar din păcate, te face să arăți mai obosită decât ești. Masca din castravete este un tratament clasic printre cele preparate acasă - și pe bună dreptate. Atunci când vine direct din frigider, nu numai că hidratează pielea, ci o și revigorează.


Iată cum funcționează: Taie jumătate de castravete, dă-l pe răzătoare și amestecă-l cu două lingurițe de miere. Astfel, masca va putea să se prindă de față și, în plus, mierea ajută pielea să își păstreze hidratarea.


Mască cu brânză și avocado: Super-îngrijire


Avocado are un conținut incredibil de mare de grăsimi - acești acizi grași penetrează pielea și fac ca aspectul său să fie unul mat. Împreună cu brânza, care consolidează bariera pielii și are un efect calmant, aceasta este masca ideală pentru pielea sensibilă, care se bucură de o doză suplimentară de îngrijire.


E ce ai nevoie: Jumătate de avocado copt și două linguri de brânză. Dacă pielea este uscată în unele locuri, poți amesteca și cu o lingură de ulei de măsline.


Mască de față pentru coșuri: adio pielii cu impurități


Coșurile nu apar numai în timpul pubertății. Modificările hormonale în timpul sarcinii și alăptării pot face ca pielea să-ți arate ca în adolescență. Dar și în acest caz, există o mască magică, cu argilă. Aceasta ajută la eliminarea excesului de sebum - unul dintre principalele motive pentru care porii se blochează și apar coșurile. După ce ai aplicat masca și aceasta și-a făcut efectul, cel mai bine este să o umezești puțin și să îți masezi fața înainte să îndepărtezi masca. Acest efect exfoliant elimină, de asemenea, celulele moarte ale pielii și îți face pielea la fel de netedă ca și fundul bebelușului.


Iată cum funcționează: Se amestecă două linguri de argilă, patru linguri de apă fierbinte și o lingură de miere călduță. Mierea are proprietăți antibacteriene și ajută la reducerea inflamațiilor. Încă o idee: pune puțin lapte și o picătură de suc de lămâie proaspătă pe o dischetă de bumbac și șterge-ți față după îndepărtarea măștii. Laptele întărește stratul protector împotriva acizilor, iar lămâia ajută la închiderea porilor.


Ți s-a făcut foame, după toate aceste ingrediente delicioase?


Nicio problemă: acesta este avantajul cosmeticelor preparată în casă din ingreddiente pe care le găsești în orice magazin Lidl. Din resturile de castravete, avocado, brânză, lămâie și miere, tocmai ai scos o salată delicioasă. Iată că aceste cosmetice te ajută și din interior ;-)

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului