Ce îl poți învăța în joacă, la petrecerea Zânei Măseluță

Un studiu recent relevă faptul că familiile care organizează des petreceri au șanse mai mari de a fi niște familii fericite. În plus, acestea se pare că au o mai bună comunicare între părinți și copii. Așadar, dăm o petrecere?


O aniversare și o onomastică pe an (ne referim aici la copil) parcă sunt prea puține pentru apetitul de distracție al celor mici. Studiul respectiv încuraja familiile cu copii să găsească motive de sărbătoare și de petrecere inclusiv în lucrurile mărunte, cotidiene. De exemplu, se sugerau petreceri pentru schimbarea anotimpului, pentru sfârșitul unei săptămâni dificile, pentru o notă bună luată de copil la școală sau pentru o promovare la serviciu a unuia dintre părinți. Bineînțeles că nu e vorba despre o petrecere în adevăratul sens al cuvântului, cu mese întinse, invitați și dans. În familie se poate petrece fie cu multă bunădispoziție, fie cu o plimbare sau o ieșire la film. Numai să nu rămână evenimentul nemarcat. Dar dacă tot suntem pe acest subiect, al petrecerilor, aș zice că un motiv chiar bine întemeiat este căderea primului dințișor de lapte. Păi dacă a fost petrecere mare la tăierea moțului, la căderea dintelui de ce n-ar fi? În plus, pe lângă distracție, o astfel de petrecere poate avea și o componentă educativă.


O petrecere în alb


Invitații copilului la o astfel de petrecere e bine să fie de vârsta lui. Vizitați deja de Zâna Măseluță sau candidați eligibili. Vor avea subiect comun de discuție și experiențe de împărtășit, nu-i așa?! Petrecerea fiind una tematică, poți „impune” un dress-code: toți invitații să fie îmbrăcați complet în alb. Pentru că am precizat deja că petrecerea este un bun prilej de a servi și noțiuni educative, meniul poate fi alcătuit din alimentele ideale pentru menținerea sănătății oaselor și a dinților. Care tot os sunt și ei.


Așadar, la loc de cinste vor fi lactatele cele pline de calciu: budinci preparate cu lapte, plăcințele cu brânză și sandvișuri cu brânză și legume, frigărui de brânză și fructe, shake-uri din lapte și fructe, iaurt cu cereale sau cu fructe. Dacă petrecerea are loc vara, din iaurt de poate face înghețată foarte simplu, cu un bețișor introdus în paharul cu iaurt și câteva ore de stat la congelator. Alte alimente potrivite, cu un conținut ridicat de vitamina C, care menține sănătatea gingiilor, sunt citricele, merele și căpșunile. Și pentru că și vitamina A este la fel de importantă, fiind necesară formării smalțului dentar, dintre gustări să nu lipsească bețișoarele din morcovi și țelina sau buchetele de broccoli. Iar cum o petrecere pentru copii fără desert nu se poate, comandă unul care să fie revelația petrecerii: alb, în formă de măseluță! Sunt suficient de multe cofetării care pot realiza tot felul de torturi trăznite. Alege o compoziție prietenoasă cu dinții copiilor și cu principiile pe care tocmai ce vrei să le inoculezi: că dulciurile nu sunt cele mai bune prietene ale dinților sănătoși (nu te va lua niciunul în seamă!:). Solicită laboratorului să foloseasca zahărul cu zgârcenie sau să-l înlocuiască (mai bine!) cu un îndulcitor precum stevia. Un tort de morcovi sau de mere ar fi o opțiune bună.


Ne distrăm și învățăm


Distrează-i pe cei mici cum te pricepi mai bine, dar nu uita și de partea educativă! Inventează povești din care să înțeleagă că medicul dentist este prietenul copiilor și că instrumentele pe care le folosește sunt foarte amuzante. O poveste despre albinuța care bâzâie este binevenită. De asemenea, ține o lecție deschisă despre spălarea corectă a dinților și organizează un concurs de spălat pe dinți după ce toată lumea a terminat de mâncat. Și poze la final, neapărat, cu... zâmbete și dințișori!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului