Prima baie a bebelușului
Prima baie este o experiență plină de emoție – atât pentru părinți, cât și pentru copil. Prin sfaturile noastre sperăm să o transformăm într-un eveniment de neuitat.
Pentru noi adulți, dușul zilnic este o chestiune complet normală. Dar cum rămâne cu noul membru al familiei? Există o regulă simplă: unui nou-născut ar trebui să i se facă baie numai după ce ombilicul s-a vindecat complet. Înainte, însă, se poate folosi un prosop curat și apă călduță pentru igiena zilnică a micuțului.
Îngrijirea copilului: cât se poate de delicată
Pielea bebelușului este foarte sensibilă. Astfel, pentru primele luni, ar trebui să îi faci baie bebelușului numai o dată sau de două ori pe săptămână, timp de trei până la maximum zece minute. Temperatura ideală a apei este de 37⁰C, pe care trebuie să o verifici întotdeauna cu ajutorul unui termometru. Chiar dacă ți se pare că apa este confortabilă, ea poate fi prea fierbinte pentru copil. Probabil ai observat deja în primele câteva săptămâni, în calitate de mamă, că trebuie să ai o capacitate dezvoltată de multi-tasking în multe situații. Nici în ceea ce privește îngrijirea copilului nu este diferit! Prin urmare, este mai bine să pregătești tot ceea ce ai nevoie dinainte, și anume spumă de baie, burete de baie, prosop, cremă, scutece și lenjerie curată. În magazinul Lidl, vei găsi multe produse pentru îngrijirea copiilor, pentru a-ți răsfăța iubirea cea mică.
1, 2, 3 dezbrăcarea: Tehnica potrivită
Există bebeluși care se luptă cu apă la început: pe unii i-ar putea ajuta să li se facă baie cu burtica în jos sau să fie în cadă cu tata sau mama, așezați pe piept. Zâmbește-i micuțului în timpul primelor sale încercări de îmbăiere sau distrează-te puțin cu el. Ar trebui să înțeleagă în cele din urmă că apa este ceva minunat! Găsește poziția cea mai bună pentru a-l susține pe micuț: dacă ești dreptace, așază brațul stâng sub copil, astfel încât capul său să fie pe antebrațul tău. Cu mâna dreaptă, ține bebelușul de sub funduleț și pune-l în apă. (Dacă ești stângace poți proceda exact invers.) Acum poți să scoți mâna dreaptă și să începi să speli copilașul cu un burete. Fața bebelușului este suficient să o tamponezi cu apă curată.
Băița se face ușor: Cădița orizontală sau verticală pentru copii
Cădița orizontală este potrivită pentru scăldatul copiilor și a bebelușilor. O alternativă este cădița verticală pentru copii. Aceasta este mai înaltă și are diametrul mai mic, astfel încât bebelușii să poată sta în picioare în ea. Datorită spațiului limitat, nou-născuții se simt adesea foarte bine aici și sunt mai calmi. Acest lucru poate oferi și părinților siguranță, deoarece micuțul umed nu le poate aluneca din brațe atât de ușor.
Un vis din spumă: produse de baie și pentru îngrijirea bebelușilor
Pielea bebelușului este de cinci ori mai sensibilă decât a ta și nu se poate proteja atât de bine. Deoarece baia reduce nivelul de hidratare al pielii, produsele pentru baie, în special cele pentru copii, ajută la îngrijirea optimă a acestora. După ce ai terminat baia micuțului tamponează-i delicat pielea cu un prosop și evită frecarea. Uleiurile sunt hidratante și sunt potrivite pentru o piele foarte uscată. Apropo, multor copii le place foarte mult să se ghemuiască lângă mama sau tata pe canapea, un timp, după baie, sau să li se facă un masaj când le sunt aplicate cremele. Fie că vrei spumă de baie, gel de duș, șampon sau ulei pentru bebeluși, în magazinele Lidl găsești produsele de îngrijire de care ai nevoie pentru micuțul tău.