Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cum ai grijă de pielea copilului iarna

Temperaturile scăzute sunt o pacoste pentru piele. Cu atât mai mult când e vorba de pielea sensibilă și delicată a unui copil, pe care frigul o poate afecta cu mare ușurință.


Să nu te gândești cumva că dacă este frig e mai bine să ții copilul în casă și să nu mai ieși deloc cu el la aer! Nici vorbă! Plimbările - limitate ca timp, ce-i drept – sunt permise, dar cu condiția de a-i asigura celui mic o protecție adecvată. Care începe cu îmbrăcarea corespunzătoare, cu articole vestimentare din fibre naturale, în straturi. Un alt lucru important, care în general nu este avut în vedere, e folosirea cremei cu protecție solară. Da, arsurile solare pot apărea și iarna, nu e glumă! Îți recomandăm un Spray de protecție solară pentru copii SPF 50 de la Cien. Apoi ține cont și de faptul că hidratarea este esențială și ea, pentru că la vârste mici funcția de autoreglare a temperaturii corpului și de protecție a pielii e posibil să nu funcționeze perfect.


Cum afirmam mai sus, frigul usucă pielea. Dacă, din păcate, acest lucru s-a întâmplat deja, evită folosirea săpunurilor parfumate atunci când îi faci baie. Alege mai bine Spuma de baie cu extract de mușețel de la Cien, special creată pentru a curăța pielea sensibilă a copiilor. Nu-i freca pielea cu prosopul, ci mai degrabă tamponează ușor. După baie folosește o cremă hrănitoare, insistând asupra acelor părți ale corpului care sunt mai expuse la frig (față, buze, urechi, gât, mâini). Înainte de a ieși afară, în frig, poți preveni uscarea pielii prin folosirea unui Ulei de corp de la Cien Baby, cu extract de mușețel și ulei de migdale.


Atenție! Pielea uscată dă senzație de mâncărime. Ai grijă ca cel mic să aibă unghiile tăiate scurt pentru a nu se răni când se scarpină!


O piele exagerat de uscată de frig are tendința de a se fisura. Cele mai expuse sunt degetele copilului, mai cu seamă de la mâna pe care o folosește mai mult, în general cea dreaptă. După fiecare spălare pe mâini aplică o cremă emolientă. Dacă suportă, e bine chiar să îi masezi mânuțele și să îi pui mănuși de bumbac pe care să le poarte pe parcursul nopții. În acest fel te asiguri că pielea va absorbi mai bine crema.


Deși sperăm să nu se ajungă niciodată într-o asemenea situație, frigul poate produce degerături dacă expunerea este de lungă durată sau dacă temperaturile sunt extrem de scăzute. Acestea apar de obicei la mâini, picioare, nas și urechi și se manifestă cu senzatie de arsură, durere și furnicături. Afectată de degerătură, pielea mai întâi se înroșește, după care devine albă, iar zona se inflamează. Primul ajutor constă în aducerea copilului într-o încăpere încălzită și hidratarea lui cu băuturi calde. Dezbracă-l de hainele umede și fă-i o baie caldă, timp de jumătate de oră. Caldă, nu fierbinte! Învelește-l în pături calde și ia legătura cu pediatrul pentru a te sfătui ce e de făcut în continuare.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului