Cum să îmbraci copilul rapid?
Cu bona, bebelușul a stat liniștit, a lăsat-o să facă tot ce trebuia: spre exemplu să îl îmbrace. Și aș putea să jur că a ajutat-o să îi facă și o fundiță. Pe scurt: întreaga „procedură” de îmbrăcare părea să nu fie complicată. Cu mine însă? Mai bine nu întrebați. 25 de minute a fost recordul meu. Să vedem cum merge astăzi. Prima dată scutecul? Nu, nu e nevoie să-l schimb. Să începem direct cu body-ul.
Dar cum să intre capul acesta mic și delicat prin guler?
Un căpșor care îmi încape în palmă. Îl simt cât e de firav. Uimitor. Bebelușul meu mă uimește în fiecare zi. Și pentru că această mică ființă mă urmărește atât de încrezătoare, cu siguranță că nu vreau să risc și să trag de ea prea tare încercând să o îmbrac.
Trec cumva de primul articol de îmbrăcăminte
E atât de greu să îi trag bluzița peste cap! Din fericire, unii producători de haine pentru copii s-au gândit la asta. Sunt body-uri care se încheie în față și nu trebuie să le tragi peste cap. Ce bine! Aleg varianta asta de fiecare dată. Deschid body-ul, pun copilul pe el și îi trag brațele în mâneci. Bun, am terminat. Ceva arată ciudat. Nu contează, oricum mai pun ceva pe deasupra, așa că nu trebuie să fie perfect. Și acum: ciorapi sau salopetă?
L-am îmbrăcat cu salopetă tip body, fără ciorapi. Am ales-o pe cea pe care scrie AC/DC. Și probabil și-a dat seama cu ce e îmbrăcat pentru că a început să dea din picioare în ritmul muzicii. Între timp trece și mama lui pe aici și îmi dă niște șosete.
Acum înțeleg. Acesta e un truc. Trag șosetele peste body, pentru a-l ține mai bine.
Dar de ce nu poartă bebelușii mereu șosete? Nu mai contează, eu iau șosetele.
Mai e altceva? Pulover? Exclus - trebuie tras peste cap.
Un cardigan s-ar potrivi foarte bine. Dar ceva nu este în regulă cu fermoarul. Asta pentru că nu am pus puloverul așa cum trebuie… Mama micuțului meu se întoarce și mă atenționează să nu îi ridic fermoarul prea aproape de gât.
Înainte să ieșim afară îmi spune: „Schimbă-i scutecul înainte să ieșim din casă, altfel o să înceapă să plângă în mașină.” Să îl dezbrac și să-l îmbrac din nou? Bebelușul și cu mine ne uităm unul la celălalt și ajungem la un acord. Nu o să o ascultăm pe mami. În mașină, copilul dă alarma. Și începe să miroase. Are nevoie de un scutec nou. Acum.
O, nu. Am uitat geanta de scutece…
Oprim la următorul magazin Lidl: scutece, șervețele umede și, în caz de nevoie, câteva borcane cu mâncare bio pentru bebeluși.
Și apoi urmează „procedura” de dezbrăcat, schimbat și îmbrăcat în mașină. O jumătate de oră mai târziu, transpirat și cu dureri de spate, îmi promit să schimb scutecul copilul înainte să îl îmbrac, dar asta data viitoare.