Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CE MĂNÂNCI DUPĂ CE AI RĂMAS ÎNSĂRCINATĂ ÎN FUNCȚIE DE GRUPA SANGUINĂ?

Alimentația în sarcină ar trebui să ne preocupe la fel de mult cum ne interesează ce mâncăm în timp ce alăptăm. Grija noastră de a nu mânca ceva ce ar putea să îi facă rău bebelușului care suge de la sân ar trebui să fie la fel de mare când bebelușul este în burtă, în perioada în care se formează. Am studiat mult despre nutriția în sarcină și am ales să va dăruiesc astăzi o perspectivă foarte interesantă asupra dietei: în funcție de grupa sanguină.


De ce asta? Pentru că eu nu sunt de acord deloc cu schemele și tabelele și recomandările valabile „pentru toți”, nediferențiat. Pe unele site-uri o să vezi că toate trebuie să mâncăm „asta” și tot toate nu trebuie să o mâncăm pe „cealaltă”, abordare care cred că sfidează și nu respectă individualitatea, fiziologia, metabolismul, experiența de viață a fiecăreia dintre noi. Perspectiva de a te hrăni în funcție de sângele tău mi se pare o cale de diferențiere care poate aduce beneficii reale în viața gravidei și a copilașului ei. Așa cum un om care are grupa 0 nu poate primi sânge decât de la o grupă 0, de ce n-ar fi la fel și cu mâncarea?


Tu ce grupă sanguină ai?


Pentru femeile însărcinate care au Grupa 0


Femeile cu grupa 0 ar fi bine să restricționeze lactatele, dar să își ia calciu din alte surse cum ar fi lapte de migdale, susan, sardine.


Există un număr foarte mare de legume benefice pentru persoanele cu grupa 0. Dar e important să știți că, de exemplu, conopida poate să inhibe funcționarea tiroidei, care interferează cu ovulația și fertilitatea. Legumele cu frunze verzi sunt foarte bune pentru femeile din categoria aceasta, pentru că unele au niveluri scăzute ale anumitor factori de coagulare și au nevoie de vitamina K, pe care o regăsim în kale, de exemplu.


Deosebit de benefice sunt broccoli, guliile, dovleacul plăcintar, spanacul, păstârnacul.

De evitat: mugurii de lucernă (pot irita tractul digestiv), porumbul (poate cauza dezechilibre la nivelul insulinei), conopida, castravetele, cartoful, măslinele negre.

Despre fructe e foarte interesant la grupa 0: dacă mănânci un fruct de câte ori simți să mănânci o felie de pâine, corpul tău se va bucura și va primi beneficii evidente.

Deosebit de benefice: banană, afine, cireșe, smochine, mango, suc de ananas, prune.

De evitat: avocado, mure (conțin o lectină care înrăutățește digestia), nucă de cocos, kiwi, portocalele și mandarinele.


Cum să procedezi cu poftele?


Dacă ți-e poftă de dulce, mănâncă stafide, prune sau un fruct care îți place.

Dacă ți-e poftă de înghețată, mănâncă sorbet.


Grupa sanguină A


Femeile cu grupa A pot tolera cantități mici de lactate fermentate, cum ar fi kefir, iaurt. Dacă suferi de alergii sau nu știi dacă suferi, dar îți curge nasul, ține cont că lactatele dulci cresc considerabil cantitatea de mucus și te lasă cu risc mare de infecții și probleme respiratorii. Tot aici, fii atentă și la consumul de grâu.


Legumele sunt vitale pentru grupa asta.


Deosebit de benefice: broccoli, morcov, kale, praz, salată verde, dovleac, spanac

De evitat: varză, vinete, ardei, murături în oțet, cartof, roșii

Femeile cu grupa A ar trebui să consume fructe cel puțin de 3 ori pe zi.

Deosebit de benefice: caise, mure, afine, cireșe, grepfrut, lămâie, lime, ananas

De evitat: banane, mango, portocală, papaya, mandarine


Cum să procedezi cu poftele?


Dacă ți-e poftă de dulce, mănâncă boabe de fructe proaspete sau felii de ananas.

Dacă ți-e poftă de înghețată, mănâncă iaurt congelat (popsicle).


Grupa sanguină B


Consumă doar carne organică slabă de cea mai bună calitate, carne roșie cu precădere (miel, oaie, iepure, în loc de vită sau curcan). În gama Lidl vei putea găsi această varietate de carne, care ți se potrivește. Evită, însă, carnea de pui, deoarece ea conține o proteină aglutinantă, dar și toate crustaceele: caracatiță, calamar, midii.


Persoanele cu grupa B sunt singurele care se pot bucura pe deplin de o varietate de produse lactate: lapte de vacă, feta, brânză și lapte de capră, kefir, iaurt, mozarella sunt toate benefice. Ouăle pot fi consumate cu moderație, cu excepția celor de prepeliță. De asemenea, nucile sunt foarte bune pentru femeile însărcinate, dar nu și arahidele sau alunele de pădure, fisticul sau susanul. Secara este un alergen obișnuit pentru voi. Și consumul de pâine, paste făinoase, orez ar fi bine să fie moderat.


Legume


Benefice: sfeclă, varză, conopidă, broccoli, morcovi, varză creață

De evitat: aloe, porumb, măsline, ridichi


Fructe


Benefice: banane, merișor, ananas, struguri, papaya, pepene verde

De evitat: avocado, curmale, rodii


Cum să procedezi cu poftele?


Dacă ți-e poftă de dulce, mănâncă stafide sau o prună.

Dacă ți-e poftă de înghețată, alege sortimentul cu fructe.


Grupa sanguină AB


Femeile însărcinate care au grupa asta trebuie să limiteze cantitatea de carne pentru că nu produc destul acid gastric pentru a digera proteine în cantități mari. De preferat: carnea de miel, oaie, iepure, curcan. De evitat: toate felurile de carne procesată (mezeluri) și vita, puiul, porcul, prepelița. Iaurtul și kefirul le digerați cu ușurință, ouăle sunt foarte potrivite pentru AB. Și lactatele acrite vă fac bine, dar brânza cu mucegai e de evitat total în sarcină (indiferent de grupa sanguină). Leguminoasele vă pun probleme vouă, cu toate astea, lintea verde, soia, fasolea verde, mazărea sunt de ajutor. Dintre cereale, femeile cu grupa AB poate consuma ovăz, mei, orez, amarant, secară. Si ar fi bine să evite hrișca, porumbul, tapioca și grâul rafinat.


Legume


Benefice: sfeclă, muguri de lucernă, castravete, vinete, kale

De evitat: aloe, ardei, murături, ridiche roșie, germeni de fasole mung sau de ridichi


Fructe (mai degrabă alcaline)


Benefice: cireșe, merișoare, struguri, kiwi, lămâie, ananas, prune, pepene verde

De evitat: avocado, banană, mango, curmale, gutui


Sursa: Dr. Peter D’Adamo se preocupă constant de alimentația pentru creșterea fertilității, îngrijirea prenatală, sarcina, alăptarea, perioada postpartum, de aceea cred că e important să avem informații care provin din cercetările lui.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului