Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

CE TREBUIE SĂ ȘTII ÎNAINTE DE A IEȘI CU COPILUL DIN MATERNITATE

Poate cel mai important lucru pe care cred că ar fi bine să îl știi este că, dacă până acum ai fost soția lui Superman, o femeie fără frică, în stare să rezolve orice problemă, indiferent cât e de mare, acum, după ce ai făcut copil, o să îți fie frică! Din clipa în care ai devenit Dumnezeu pentru copilul tău, ai o mulțime de griji și simți că ai vrea să știi tot ce se știe despre copii pe lumea asta și, în plus, să îți fi dat cineva și Manualul de Instrucțiuni odată cu copilul.



În acest material o să îți ofer cele mai utile informații pe care le-am strâns în acești 8 ani de când îi fac pe părinți să vorbească #limbacopiilor. Sunt sigură că nu te-ai gândit niciodată la cele ce urmează! Pentru că, ține-te bine, urmează!



  • Durerea copilului tău o să te doară mai tare decât durerea proprie. Când o să plângă copilul tău o să te auzi adesea spunând Să mă doară pe mine, dar să nu îl mai văd pe el suferind!
  • Abia acum o să îi înțelegi pe părinții tăi și ce simțeau ei când erai tu mică.
  • Un caca de-al copilului tău o să te bucure mai tare ca ziua în care ai luat primul salariu. Iar când iese primul dințișor o să afle întregul popor!
  • N-o să mai dai bani pe pantofii ăia superbi pe care ți-i doreai tu, dar o să dai oricând pe tricicleta aia mititică pe care și-o dorește el.
  • Brusc, n-o să te deranjeze să te culci de la ora 21 vineri seara, când, până acum, la 9 seara te pregăteai să ieși în oraș și să mai vii sâmbătă dimineața!
  • Câinele tău care era “Iubirea” a devenit deodată doar “Câinele” și dacă până acum era „Hai să dormi cu mami în pat!”, acum e „Scoate și tu câinele ăla, că o să facă pipi pe noi!”
  • Realizezi că să faci un duș a devenit un lux și că luxul ăsta durează acum maxim 2 minute, timp în care ori plânge copilul să ieși mai repede ori bate bărbatul în ușa de la duș ca să ieși mai repede.
  • Înțelegi abia acum pentru ce ai sâni. Nu te-ai gândit niciodată că ar putea să te doară sau să curgă nonstop lapte din ei. Dragii de ei!
  • Nu mai poți să ai o conversație coerentă și care să rămână neîntreruptă mai mult de câteva secunde!
  • Dragostea ta devine… una dumnezeiască, supraomenească, de care te vei bucura toată viața!



Și acum primește cele mai practice sfaturi pe care orice mamă ar fi vrut să le știe înainte să le încerce pe pielea ei sau a bebelușului ei:


  1. Pregătește pe cineva care să fie disponibil să îți cumpere orice vei avea tu nevoie în primele zile după ce ajungi acasă cu copilul. Ar fi bine să nu fie soțul, pentru că o să vezi că nu îți pică deloc bine să plece și să te lase singură, când ăsta e ultimul lucru care ai vrea să ți se întâmple. Am văzut multe femei care izbucneau în plâns de câte ori mai trebuia să plece bărbatul ca să cumpere câte ceva. Mama, soacra, vecina, nașa, fina, cineva din familie sau dintre prieteni ar fi bine să se ofere să vă ajute cu cumpărături neprevăzute în primele săptămâni acasă.
  2. Pregătiți-vă dinainte să montați scaunul de bebeluș, ca să nu stai o oră lângă mașină, cu bebelușul în brațe, să deslușiți atunci tainele montării scoicii în mașină. Roagă-l pe soțul tău să facă asta dinainte de a pleca tu la maternitate, ca să îl aibă deja montat când vă ia din maternitate.
  3. Zi-le prietenelor tale cele mai bune că o să apreciezi enorm dacă vreuna se gândește să îți trimită așa, pe neanunțate, un curier cu un coș plin cu bunătăți de mâncare, pentru zilele alea în care nici până la baie nu reușești să ajungi.
  4. Roagă pe cineva din familie să îți pregătească fructe sau legume gata curățate de coajă și tăiate, puse în caserole, numai bune să fie snack-urile tale între alăptări sau pentru plimbările cu căruțul. Asta pentru că cele mai multe dintre noi, după ce naștem, avem o perioadă bună în care nu numai că nu mai gătim, nici nu mai mâncăm!
  5. Dacă ai copii mai mari, neapărat ocupă-te să le găsești pe cineva care să îi scoată la joacă. De asemenea, dacă ai câini, vorbește cu cineva să te ajute cu ei, atunci când tu nu o să poți ieși și cu bebelușul și cu cățelușul.
  6. Nu contează ordinea și curățenia! Sau nu atât de mult încât să cazi în depresie că nu mai apuci să faci curat. Angajează pe cineva să vină o data pe săptămână și crede-mă că te va salva de la multă frustrare și supărare că ți-e casa neîngrijită.



Și acum despre copil:


  • Caca miroase bine. Da, da, e ok să îți placă să miroși scutecul, miroase a lapte. Ca și copilul.
  • Doarme mult. Da, în primele luni de viață, poate dormi și 4-5 ore legate.
  • Face caca des. Chiar și de 12 ori/zi. Nu, nu e diaree, ci așa poate fi caca-ul unui copil alăptat, deoarece laptele favorizează eliminarea toxinelor.
  • I se descuamează pielea, se rup fâșii de ai impresia că e un șarpe care își schimbă pielea. Dar năravul ba! ? E normal, pielea din mediul lichid intrauterin, în contact cu aerul, se usucă și cade. Nu trage tu de ea, doar șterge-o cu un prosop fin și moale după baie și se va curăța frumos, în ritmul ei.
  • Bebelușul se uită prin tine, pe lângă tine, dar nu pare să se uite niciodată la tine. Țin minte că atunci când o alăptam pe copilița mea, îmi întorceam adesea capul și mă uitam în sus și în spate, ca să văd ce e așa interesant. Nu am aflat decât că toți bebelușii fac asta, deci, e ceva normal. Când o să se facă ea mai mare o să o întreb la ce se uita și sper să și aflu. ?
  • Ah, o să ai cei mai frumoși bicepși posibili la o femeie. Asta pentru că îl vei ține mult în brațe. O să ai brațe care arată super bine și o mare iubire în brațe la tine!



Să vă fie mereu numai de bine!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului