În concediu cu bebelușul

Trebuie că sunteți niște părinți curajoși și moderni dacă hotărâți să mergeți în concediu cu bebe. Cum vă pregătiți pentru o așa aventură? Ce să luați la voi și la ce să aveți grijă? Vă putem da o mână de ajutor. Adică... de sfaturi.


Înainte de orice, este important ca destinația aleasă să fie una potrivită pentru copii. La fel de important este modul de deplasare: cu mașina, cu trenul sau cu avionul. Pentru prima deplasare, ar fi mai bine să alegeți o destinație autohtonă, nu foarte îndepărtată de localitatea de domiciliu, din două motive: pentru a nu petrece prea multe ore pe drum și pentru a putea reveni acasă rapid în caz că apar situații neprevăzute și nedorite. Dacă, totuși, alegeți să ieșiți din țară, cea mai bună idee este să stați la o pensiune, pentru că acestea dispun și de bucătărie. În acest fel, va fi comod, practic și, mai ales, sigur să îi preparați celui mic mâncărurile care știți că îi plac și sunt potrivite etapei lui de diversificare. Recomandarea este valabilă și pentru destinațiile din țară.


Călătoria, marea provocare


Dacă plecați cu mașina – deci puteți decide ora la care porniți la drum – este de preferat să o faceți dimineața, cât mai devreme, sau seara târziu. În ambele situații, cel mic va dormi o bună parte din timp. Iar dacă nu plecați foarte departe, e posibil ca somnul său să țină până la destinație. Chiar și așa, fiți pregătiți să aveți laîndemână o ladă sau o geantă frigorifică în care, în funcție de ceea ce obișnuiește cel mic să mănânce, să aveți iaurturi (foarte bune sunt iaurturile de la Lupilu, cu mere banane și afine sau mere, banane și căpșuni), piureuri (cu mere și banane sau cereale și fructe, tot de la Lupilu) sau chiar Bio meniuri de la Lupilu, disponibile în mai multe variante, din diverse ingrediente, ecologice, potrivite diferitelor etape ale diversificării.


De asemenea, păstrați la îndemână:


  • biscuiți;
  • legume și fructe;
  • apă;
  • șervețele umede (cele de la Lupilu sunt foarte moi și rezistente la rupere, curăță delicat pielea și o protejează împotriva uscării;
  • bavete de unică folosință Lupilu, cu sistem de prindere ajustabil și buzunar colector;
  • scutece (Lupilu comercializează scutece de mărimi de la 1 la 6, cu benzi elastice, prietenoase cu pielea, permițându-i să respire și păstrând-o uscată până la 12 ore);
  • o pernuță mică.


Nu uita produsele de igienă!


Chiar dacă sunteți în vacanță, ritualul de îngrijire a micuțului nu va trebui schimbat cu nimic. Băița va avea loc după programul deja... celebru. Așa că nu uitați să luați cu voi arsenalul de Gel de duș, Spumă de baie, Șampon, Ulei de corp, Cremă față&corp/iritații și Dischetele sanitare.


Categoric interzis:


  1. Nu îi dați copilului să mănânce mezeluri (nici dacă sunt de calitate), mâncare tip fast-food (şaorma, şniţel etc), produse de patiserie, gogoşerie, îngheţată sau alte preparate cumpărate de pe plajă.
  2. Nu îi oferiți apă din surse neverificate din punct de vedere sanitar (râuri, fântâni etc). Alegeți doar apă plată îmbuteliată.
  3. Dacă vă petreceți vacanţă în mediul rural, oferta de alimente proaspete şi bio este mare. Totuși, fiți precauți în ceea ce privește carnea și laptele și preparați-le foarte bine din punct de vedere termic. Nu îi oferiți copilului ouă de rață sau gâscă.


Trusa medicală, obligatorie


Este adevărat, nu plecați pe o insulă pustie unde nu există farmacii. Dar este mai bine să aveți la voi produse de primă necesitate decât să fie nevoie să alergați după ele. Așadar, trusa e bine să conțină un termometru, antitermice, ser fiziologic, pompiță pentru nas, antiseptice, analgezice, antihistaminice, săruri de rehidratare orală, antidiareice, probiotice, laxativ de uz pediatric, faşe de tifon, plasturi, foarfecă, soluţii dezinfectante, comprese sterile şi bandaje elastice de diferite dimensiuni, pentru micile accidente.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului