CORONIȚE DE CRĂCIUN PENTRU DECORAREA UȘILOR
Cele mai frumoase lucruri sunt cele care ies din mâna copilului tău. Așa cum sunt ele, adesea imperfecte. Nu toți copiii au simț artistic, nu toți sunt îndemânatici și creativi, asta poate recunoaște fiecare părinte. Dar asta nu face strădania lor de a crea ceva mai puțin valoroasă. Chiar dacă în toate cazurile au nevoie și de puțin ajutor din partea adulților. De undeva tot trebuie să înceapă, cineva tot trebuie să le arate. Și, cu siguranță, chiar și mica lor contribuție, până la urmă, este importantă.
Fiind în plin sezon de sărbătoare, haideți să lăsăm puțin treburile la o parte (oricum nu se sfârșesc niciodată!) și să ne facem puțin timp pentru... bucurie. Bucuria de a petrece momente liniștite alături de copil, bucuria de a confecționa împreună cu el o decorațiune pentru Crăciun și mai apoi bucuria de a dărui. De fapt, toate la un loc creează încă ceva: o amintire. De neprețuit.
Pentru că de ani buni de zile există tradiția împodobirii intrării în casă cu elegantele coronițe din brad natural sau artificial, din nuiele sau polistiren, un astfel de ornament este și propunerea noastră. Garantat că îi va face mare plăcere copilului să le confecționeze și să le dăruiască celor dragi.
Ai nevoie de: coronițe de polistiren, panglică satinată lată, conuri mici de brad, nuci, globuri, figurine din fetru (reni, oameni de zăpadă, săniuțe etc), pistol de lipit cu silicon.
Cum procedezi
Variantele de împodobire a unei coronițe de Crăciun pentru ușă sunt inepuizabile. Practic este suficient să alegi o altă culoare de panglică și alte culori ale globurilor pe care le vei folosi și deja vei avea un alt model.
Coronița de polistiren o vei îmbrăca în panglică, înfășurând cu atenție așa încât să nu rămână locuri libere. Pentru siguranță, din loc în loc, pe spatele coroniței poți aplica un punct de silicon, pentru ca panglica să se lipească și să rămână stabilă. (O altă variantă de îmbrăcare a coroniței, pentru a sugera și mai bine anotimpul, este în blană sintetică albă.) După ce ai îmbrăcat coronița cu panglică... verde, de exemplu, puteți începe să aplicați ornamentele. O puteți face fie pe toată suprafața, fie doar pe o laterală sau pe partea ei de jos. Totul ține numai de gusturi și preferințe. Pe o coroniță cu baza verde sugerăm o combinație de globuri roșii și aurii, combinația tradițională. La fel de bine este și dacă în loc de auriu alegeți argintiul. Cu ajutorul unul spray-lac special, vopsiți câteva conuri și nuci în auriu sau argintiu, iar după uscare aplicați-le și pe ele printre globuri.
Pentru o coroniță... înghețată folosiți la îmbrăcare panglică albă sau argintie și aplicați globuri și conuri argintii în proporție de 80%, iar din loc în loc globuri mai mici decât cele argintii, dar de culoare albastră. Cu cât nuanța de albastru este mai deschisă, cu atât efectul de „înghețat” va fi mai puternic.
Crezi că bunicilor le-ar plăcea să primească mai degrabă o coroniță rustică, făcută de mânuțele nepotului? Nimic mai simplu! Folosiți la îmbrăcarea ei o pânză de sac și apoi aplicați crenguțe de brad, globulețe roșii de diverse dimensiuni, conuri de brad și figurine din fetru sau felii de portocală uscate. Pentru un mai mare efect, pictați vârfurile „petalelor” conurilor cu vopsea acrilică albă. Vor crea impresia că au zăpadă pe ele.