CUM SĂ FACI BIJUTERII ALĂTURI DE COPII

Copiii se plictisesc destul de repede și trebuie să inventezi în permanență fel de fel de activități care să îi țină ocupați. Până și de jucăriile primite de la Moș Crăciun s-au plictisit, deși nu a trecut mult timp.


Caută bine prin sertare și mai mult ca sigur că vei găsi niște mărgele de care te poți lipsi. Și dacă totuși nu ai, nu costă o avere o punguță cu biluțe colorate și o foaie de fetru. Dacă ai și o bucățică de piele prin casă și niște panglică, deja poți spune că ești chiar bine aprovizionată pentru activitatea pe care ți-o propunem de data aceasta: bijuterii. Nu doar că piciul va fi absorbit de noua îndeletnicire, dar s-ar putea să-ți placă și ție. Pentru că, evident, are nevoie de ajutorul tău. Apropo, știai că există grupuri de mămici care confecționează printre altele, la domiciliu, și bijuterii? Poate nu știai, dar creațiile handmade sunt bine primite și, în afară de asta, îți poți rotunji veniturile din vânzarea lor.


Brățări vesele


Ai nevoie de: fetru/piele, nasturi colorați de diverse modele și dimensiuni sau mărgele, pistol de lipit cu silicon, arici sau capse.


Cum procedezi


Taie o bucată de fetru/piele cu o lungime de 10 cm și o lățime de 2,5 cm. Aceasta va constitui, practic, baza brățării.


Cere-i copilului să aleagă nasturii sau margelele în culorile preferate. Este o ocazie bună să îl înveți culorile calde și reci, dar și combinațiile dintre ele.


Cu ajutorul pistolului de lipit fixează pe banda de fetru nasturii și mărgelele, astfel încât să o acoperi în totalitate. Ca sistem de prindere poți folosi arici sau capse.


Coliere cochete


Ai nevoie de: mărgele din lemn natur, culori acrilice și pensulă, lac incolor, șnur cerat sau panglică din organza.


Cum procedezi


Lasă-l pe cel mic să-și dezvolte aptitudinile de... pictor pentru a colora mărgelele așa cum îi place. După ce s-au uscat (acrilicele se usucă foarte repede), pentru a oferi bijuteriei rezistență în timp, dar și strălucire, roagă-l să le dea cu un strat de lac (este bun și cel de unghii).


După ce s-a uscat și lacul, puteți începe să le înșirați. Dacă folosești șnur cerat, lasă-l pe copil să facă acest lucru, pentru că e simplu. Însă dacă folosești organza va fi mai complicat, așa că sarcina îți revine ție. Mai complicat, dar și rezultatul este mai spectaculos.


Bentițe pentru fetițe


Ai nevoie de: bentiță din plastic sau bentiță elastică, organza sau panglică.


Cum procedezi


Mai simplu de atât nici că se poate! Din panglică de satin sau de organza realizează o fundă și apoi lipește-o pe bentița de plastic (într-o parte) sau pe cea elastică. O altă variantă este să faci tu din panglică, folosind un ac și ață, o floare. Nu trebuie decât să însăilezi pe margine, pe lungimea panglicii, apoi să tragi de ață pentru a strânge panglica. Coși la final, ca să fixezi forma.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului