FĂRĂ COFEINĂ ȘI FĂRĂ OBOSEALĂ ÎN PERIOADA ALĂPTĂRII
Atunci când ai un bebeluș nopțile sunt scurte, iar zilele sunt palpitante. Iar când prietenii care nu au copii te întreabă ce faci toata ziua, ai tot dreptul să te enervezi.
Există, de obicei, o constantă: oboseala. Pentru că în această perioadă nu poți bea cafea decât în cantități moderate, am alcătuit o listă de alimente care te vor ajuta să combați oboseala. Acestea nu au cofeină și le poți găsi la Lidl.
Ești destul de obosită? Ai cearcăne? Ai nevoie de mai multă odihnă … și de mai multe vitamine. Pentru că acestea îți pot da mai multă energie decât ți-ai închipui. Prin alăptare pierzi mai mult lichid decât de obicei, de aceea un sfat bun ar fi să te aprovizionezi cu vitamine în timp ce te hidratezi. Sucurile proaspăt stoarse din citrice (care conțin vitamina C) sunt perfecte pentru tine. În magazinele Lidl găsești citrice bio, numai bune pentru tine în această perioadă, dar și legume verzi, iar acestea sunt foarte bogate în vitaminele K și D, vitamine ce nu trebuie să-ți lipsească în această perioadă.
Iată smoothie-urile noastre favorite:
Clasicul „Smoothie verde“
- 1 mână de frunze de spanac
- 1 banană
- 1 măr
- 1/2 avocado
- suc de la 1 portocală (alternativ, suc de mere)
- ghimbir, după gust, de asemenea, cu coajă
- 200 ml apă
„Smoothie verde-galben“ – pur și simplu bun
- 1 mână de baby spanac
- ½ mango
- 1 banană
- 1 fructul pasiunii sau suc de fructul pasiunii
- 150 ml de apă
Substanțe care te energizează în mod natural: sucul de ghimbir și mâncărurile picante stimulează circulația
În afară de vitamine, există și alte substanțe care îți dau energie în mod natural fără a conține cofeină. Uneori, oboseala poate fi exacerbată dacă corpul tău nu este bine hidratat. De aceea este important să bei multă apă, apă minerală sau ceaiuri pe bază de plante, iar la Lidl găsești ceaiuri de tot soiul.
Indiferent dacă ești însărcinată, dacă alăptezi sau dacă vrei doar să adopți un obicei sănătos, dimineața ar fi minunat să te obișnuiești să bei un pahar de apă fierbinte. Aceasta stimulează organele și circulația. Odată ce te-ai obișnuit cu acest mic șoc, s-ar putea să-i prinzi gustul și chiar să-ți placă.
Pentru cei care preferă un gust mai puternic, se recomandă sucul de ghimbir. Ghimbirul a fost un prieten de nădejde pe tot parcursul sarcinii, iar acest lucru rămâne la fel și în timpul alăptării. Ghimbirul este bogat în magneziu, calciu, fier, potasiu, sodiu și vitamina C. În plus: se pare că ghimbirul este bun și pentru stimularea lactației și pentru reducerea flatulenței la copil. Din fericire, poți găsi ghimbir în magazinele Lidl.
Gustul picant al ghimbirului ajută la îmbunătățirea metabolismului și circulației. Poți să prepari un ceai din ghimbir, să-l adaugi la un smoothie sau să-l folosești pentru prăjituri.
De asemenea, în timpul alăptării poți consuma și alte alimente picante. Organismul reacționează rapid după ce ai mâncat ardei iuți și te poți simți revigorată. Există dezbateri pe forumuri cu privire la impactul pe care ardeiul iute îl poate avea asupra copilului. Încercă-l. Dacă bebelușul tău este sensibil la acesta, vei observa rapid și data viitoare nu-l vei mai consuma.
Mai multe sfaturi împotriva oboselii pe timpul alăptării: dormi, relaxează-te, nu te gândi că trebuie să fie totul perfect
Ha! Ha! Nu glumim și o mai spunem încă o dată: locuința nu trebuie să strălucească atunci când soacra vine în vizită (dimpotrivă, poate ar trebui să dea și ea o mână de ajutor). Nu trebuie să pui rufele la spălat imediat ce copilul a adormit. Cumpărături făcute în fiecare zi? Este absolut inutil.
O strategie mult mai bună ar fi să te întinzi cu bebelușul tău după prânz și să lași curățenia și cumpărăturile pe seama tatălui sau a proaspeților bunici.