Unde mergem în natură, în aventură

Încet, dar sigur, vremea bună se instalează definitiv. Și, odată cu ea, se declară deschis sezonul plimbărilor în aer liber, în natură, care au avut peste iarnă „program scurt”.


Ieșirile cotidiene în parc – de cele mai multe ori același parc, cel din apropierea casei – pot deveni la un moment dat plictisitoare. Dacă tot e călduț afară, i-ai putea face copilului o mare surpriză mergând cu el într-un parc de aventură. Dacă este pentru prima dată, va fi efectiv fascinat! Hai să vedem care sunt câteva dintre cele mai mari, mai frumoase și mai populare parcuri de aventură de la noi.


Parcul de aventură Comana (jud. Giurgiu)


Relativ aproape de Capitală – la numai 35 de km – parcul oferă multiple variante de activități, de la tir cu arcul si escaladă, la plimbări cu bicicleta, de la parapantă la caiac și tiroliană. Dispune chiar și de trei trasee special concepute pentru copii.


Edenland Parc Balotești (jud. Ilfov)


Preferat de bucureșteni pentru că este situat la doar 20 de km distanță, parcul dispune de 12 trasee în copaci, dar și de posibilitatea de a face plimbări cu bicicleta, tir cu arcul, echitație și sărituri în gol, în siguranță, de la 15 metri. De asemenea, aici există și posibilitatea de cazare în căsuțe din copaci, care îi va fascina pe cei mici.


Parc Aventura Brașov (jud. Brașov)


Cel mai mare din țara și, pare-se, din Europa de Est, parcul de la Brașov este realmente o atracție turistică. Oferă vizitatorilor 15 trasee de diferite grade de dificultate, marcate cu coduri de culoare. Dintre ele, patru sunt pentru copiii cu vârsta sub 8 ani (marcate cu mov), iar trei pentru cei cu vârste peste 8 ani și pentru începători (marcate cu galben). Pentru cei mai mari există „Marea tiroliană peste lac” și jocul independent „Închide ochii și sari” (urcare pe scara de la sol, la înalțimea de 16 metri pentru săritura în gol).


Arsenal Park Orăștie (jud. Hunedoara)


Inedit parc de aventură, pe ale cărui alei pot fi întâlnite exponate militare (tunuri, TAB-uri, lansatoare de rachete, transportoare șenilate, avioane și elicoptere etc). Practic este un muzeu militar în aer liber, cel mai mare din țară, care funcționează pe locul fostei fabrici de armament din localitate. Fostul turn de apă a fost transformat, el fiind folosit pentru salturi de la înălțimea de 15 m. Tot de la turnul de apă se pleacă și în trasee de tiroliană. Alte moduri de petrecere a timpului liber în Arsenal Park sunt plimbările cu bicicleta, air soft, tir cu arcul, paintball, escaladă și echitație.


Gurasada Park Gothatea (jud. Harghita)


Iubitorii de adrenalină găsesc aici două variante de traseu pentru tiroliană, cu peste 150 de metri de cablu, de la o înălţime de puțin peste 15 metri. De asemenea, parcul mai oferă ateliere și obstacole de escaladă, suspendate în copaci. Traseul integral se efectuează exclusiv folosind echipamentele de siguranță (ham, scripete, carabine, anouri etc), care trebuie purtate pe întreg parcursul jocurilor.


Parcul de aventuri Escalada Gura Humorului (jud. Suceava)


Într-un cadru natural absolut încântător, parcul dispune de șase trasee cu grade crescătoare de dificultate, fiecare având între 10 și 15 stațiuni. Obstacolele și provocările traseelor fac deliciul celor mai aventuroși, punându-le la încercare abilitățile, începând cu vârsta de 4 ani.


Arka Park Păltiniș (jud. Sibiu)


Traseele în aer liber, cu grade diferite de dificultate, tiroliana dar și sala de escaladă cu panouri de cățărat și de bouldering sunt doar câteva dintre atracțiile parcului, unde sunt așteptați atât copiii, cât și adulții.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului