Ce cadouri sunt potrivite pentru Baby shower

Când o organizezi, pe cine inviți


În curând, viața întregii familii - și în special a mamei - se va învârti în jurul copilului. Vor veni zile în care nici somnul nu va mai fi pe săturate, d'apoi să mai fie vorba despre vreo altă petrecere până la botez. Și cum încărcătura emoțională, temerile și grijile sunt tot mai mari pe măsură ce se apropie ziua nașterii, o petrecere în care toată lumea să se distreze și relaxeze este binevenită. Ce poate fi rău sau urât în a celebra, până la urmă, viața?


Petrecerea viitorului bebeluș se organizează, de obicei, în ultimul trimestru de sarcină, cu 4-6 săptămâni înainte de... soroc. Invitați sunt membrii familiei și prietenii apropiați, adică cei care vă împărtășesc cu adevărat bucuria, nu cei care se simt obligați să participe. Sau, dacă nu așa vedeți petrecerea ideală, o puteți face separat: viitoarea mamă cu prietenele la o pizza sau... la spa, iar tatăl cu prietenii la o bere. De ce nu?!


Vă concentrați să vă distrați!


Dacă ați decis pentru o petrecere acasă, cu toți invitații, neapărat să știți că ea trebuie să fie una veselă. Sunt strict interzise poveștile mămicilor cu vechime, care rememorează episoade când copilul a avut febră și convulsii, când a stat nedormită trei nopți consecutiv, sau când juniorul și-a spart buza și s-a umplut de sânge. Viitoarea mămică este și-așa panicată, nu are nevoie să mai pună careva paie pe foc! Este o petrecere – cum spuneam – veselă, cu baloane colorate, cu coifuri și confetti, cu activități și jocuri amuzante.


Mai bine spui ce ai nevoie


Bineînțeles că frumos și normal este ca invitații să aducă daruri. Fie pentru mamă, fie pentru copil. Având în vedere că, la vârsta sarcinii la care se organizează petrecerea, sexul bebelușului este deja cunoscut, invitații vor putea alege cadourile în funcție de acesta. Și ne referim nu doar la culoare (roz sau bleu), ci și la utilitate, dacă sunt daruri ce îi vor fi mamei de folos când bebelușul va mai crește. Fiind vorba despre membri ai familiei și prieteni apropiați, nu e rușinos să alcătuiți o listă de necesități. Mai ales dacă ați făcut deja o parte din cumpărături. Ar fi păcat să vă treziți că aveți trei sterilizatoare de biberoane, două sisteme de supraveghere, două cărucioare și nicio masă de înfășat. Cu siguranță că toți invitații își doresc să aducă ceva care să vă fie util și de care chiar să vă folosiți.


Sugestii de cadouri


Așadar, pentru Micul Prinț/Mica Prințesă aflată pe drum, invitații pot face cadou articole de îmbrăcăminte (niciodată nu sunt prea multe), jucării zornăitoare sau pentru dentiție, lenjerie pentru pătuț, păturici pufoase, album pentru fotografii, halat de baie cu glugă, cădiță pentru baie, produse de îngrijire, scoică pentru mașină, lampă de veghe etc.


Dacă cea răsfățată cu daruri va fi viitoarea mămică, sigur se va bucura de un halat moale și călduros, de o pernă pentru alăptare, de o geantă în care să pună bagajul bebelușului când iese cu el la plimbare, de orice obiect personalizat (cană, ceas de perete etc) cu fotografia ei însărcinată, care îi va aminti mereu despre această minunată perioadă din viață.


Ca și în alte ocazii, regulile bunelor maniere obligă persoana sărbătorită să deschidă cadourile în prezența celor care le-au oferit. Cu siguranță că tuturor le va face plăcere să vadă hăinuțe drăgălașe sau jucării colorate. Însă dacă mormanul de pachete este foarte mare, deschiderea fiecăruia în parte ar putea dura mult timp și i-ar plictisi pe musafiri. Așa că poate suporta amânare. Mai important este să vă distrați, să vă simțiți bine și să creați amintiri, fotografiind și filmând această ultimă petrecere de oameni liberi și lipsiți de griji.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului