Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

10 sfaturi pentru o petrecere reușită

Până să ajungi la momentul în care trebuie să organizezi o petrecere pentru copilul tău, ai putea crede că acesta este un lucru foarte simplu. O joacă de copil, cum se zice. Surpriza este că nu e chiar așa, deși am putea crede că cei mici sunt ușor de mulțumit. Și asta pentru că trebuie să iei în calcul o mulțime de aspecte dacă vrei să fie o petrecere reușită, la care toată lumea să se distreze, să se simtă bine și să nu existe niciun incident neplăcut. Abia atunci când începi, efectiv, să planifici evenimentul, constați că, de fapt, sunt multe întrebări pentru care trebuie să găsești soluții și răspuns. „Unde e mai bine: acasă sau la un spațiu de joacă? Ce mâncare să le servesc copiilor? Cum îi voi distra? Care ar fi ora potrivită de începere a petrecerii?”...sunt numai câteva dintre acestea. Și, pentru ca de undeva trebuie să începeți...


1. Stabiliți un buget


De dragul copilului – pentru care ați face orice, numai să îl vedeți mulțumit și fericit – ați putea ajunge la cheltuieli exagerat de mari. De aceea, este de preferat să stabiliți un buget și să vă încadrați în el.


2. Fixați data


Dacă nu este vorba despre onomastică sau aniversare, care au date precise, alegeți ziua în care organizați petrecerea în funcție de disponibilitatea persoanelor foarte importante pentru copil (prietenul cel mai bun, verișorii, bunicii etc).


3. Alegeți locul de desfășurare


Petrecerea organizată acasă are avantajul de a fi mai ieftină, dar presupune un efort... post-eveniment. Cea organizată la un spațiu de joacă poate fi mai costisitoare, însă copiii vor avea un spațiu generos de desfășurare, iar părinții sunt scutiți de munca de după distracție. Dacă optați pentru un spațiu de joacă, va trebui să vă asigurați că rezervați din timp spațiul dorit.


4. Stabiliți ora


Aceasta se alege în funcție de vârstă. Copiii micuți sunt într-o formă bună în prima parte a zilei, cât mai devreme, pe când, cei mai mărișori, după somnul de prânz.


5. Alegeți o temă


Nu este obligatoriu, dar celui mic îi va face mare plăcere dacă petrecerea va avea o temă favorită. Micilor prieteni, de asemenea. Chiar și părinților.


6. Anunțați părinții invitaților dacă rămân și ei la petrecere


Lucrul acesta fiind stabilit de la bun început, evitați situații jenante în care nu sunteți pregătiți din punctul de vedere al preparatelor servite sau al spațiului. Dacă petrecerea este numai pentru copii, informați părinții până la ce oră durează petrecerea.


7. Stabiliți meniul


Pentru copii, este importantă distracția, nu mâncarea. Celor mici le plac, în general, sandvișurile, pizza, prăjiturile și înghețata. Informați-vă dacă printre invitați sunt și copii cu diverse intoleranțe sau alergii, pentru a pregăti preparate pe care au voie să le consume.


8. Asigurați divertismentul


Dacă petrecerea are loc acasă, fie vă bazați pe o persoană apropiată care poate face față acestei provocări, fie apelați la un animator. La spațiul de joacă, animatorul este un must have.


9. Fiți pregătiți pentru situații neprevăzute


Dacă petrecerea are loc în aer liber, asigurați-vă că aveți o variantă de rezervă pentru cazul în care vremea se schimbă brusc.


10. Nu deschideți cadourile de față cu invitații


Este adevărat: în ceea ce îi privește pe adulți, deschiderea cadourilor imediat ce au fost primite este o dovadă de politețe. Ei bine, atunci când vine vorba despre copii, lucrurile pot să nu se deruleze la fel, putând fi un prilej de frustrări, plânsete și situații neplăcute. În plus, pentru cei mici, atracția momentului este că sunt înconjurați de alți copii cu care se pot juca ore întregi. Ăsta da cadou! :)

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului