O VIAȚĂ NOUĂ PENTRU PLIANTELE VECHI

Găsești mereu prin casă pliante și cataloage pline de oferte? După ce le citești se adună într-un teanc pe coridor? Te gândeai poate să le duci la reciclat, dar ai uitat?

Perfect! Căci pliantele cu oferte Lidl pot fi folosite foarte bine ca material pentru a confecționa ceva. Iată câteva idei referitoare la ce poți face cu ele tu și copilul tău.




Omuleți nostimi din ambalaje de iaurt, spaghete ș.a.m.d.


În pliantele Lidl poți găsi o mulțime de imagini colorate pentru a face colaje distractive. Alegeți împreună cele mai frumoase motive și tăiați-le. În funcție de vârsta pe care o are copilul, poate folosi singur foarfeca sau îl poți ajuta. Dacă e prea mic, atunci copilul tău va lipi și tu vei tăia. Verso-ul imaginii va fi dat cu lipici și aplicat pe o bucată mare de carton. Totul va fi înfrumusețat cu desene proprii.


Puteți căuta împreună și anumite teme. De exemplu, desenezi un magazin Lidl sau câteva rafturi din magazinul Lidl, iar copilul va lipi alimente pe ele. Sau creați figuri nostime din ambalaje de iaurt sau de făină și adăugați imagini cu spaghete. Cu siguranță vă vin și alte idei bune.


Aceasta e o idee perfectă și pentru zilele de naștere ale copilului: Fiecare trebuie să pregătească un astfel de colaj cu tema „cel mai gustos tort” sau ceva adecvat pentru tematica petrecerii. La sfârșit toți vor alege colajul câștigător.




Colaje de imagini: Lipim, decupăm și mototolim pentru a ne dezvolta


Este cunoscut faptul că celor mici le place să decupeze și să lipească. Însă știai că astfel poți încuraja și încrederea în sine și percepția senzorială a copilului tău? De când sunt foarte mici, copiii observă că hârtia are ceva foarte captivant în ea. Cei mari citesc ziare, scriu liste de cumpărături și împachetează lucruri în pungi. Pe lângă aceasta, hârtia scoate zgomote și se îndoaie într-un mod plăcut. Hârtia poate fi mototolită sau ruptă în bucăți sau poți obține forme noi din ea cu ajutorul lipiciului.


Cu atât mai interesant e când copiii pot simți hârtia în propriile mâini, când o pot prelucra pentru a crea ceva nou. Nu contează dacă rezultatul e perfect. Important e să încerce și să experimenteze. Cei mici sunt foarte mândri atunci când își prezintă opera de artă - mama și tata la fel. Acest lucru întărește încrederea în sine. Colajele simple pot fi făcute chiar și de către cei mici. În pliante pot găsi imagini frumoase, ambalaje și tot felul de modele numai bune de decupat. Deci, ce mai aștepți?




Creează propriile cărți cu poze


Câte dintre cărțile cu imagini pe care le-ai întâlnit îi încurajează pe copii să vorbească? Hai să fim sinceri, toate sunt aproape la fel. Deseori găsim lucruri care nu sunt prezente în viața reală sau lipsesc chestiunile cele mai importante. Ce-ar fi dacă ai crea împreună cu copilul tău o carte cu imagini personalizată? Ce să pui în căruciorul de cumpărături atunci când mergi la Lidl? Adunați imagini din pliante sau de pe ambalaje și organizați-le pe teme: fructe, legume etc. Lipiți-le pe foi A4 și puneți-le în folie pentru a alcătui un catalog.


Pentru a fi stabile, puneți o bucată de carton între pagini (de exemplu de la ambalajele de cereale). Marginea deschisă poate fi prinsă cu ajutorul unei benzi adezive. Prindeți foliile cu imagini și aveți la dispoziție o carte cu imagini personalizată - conform propriei vieți. În mod alternativ poți proteja paginile cu folie laminată și le puteți aduna sub formă de planșe într-o mapă.




E voie să guști?


Așa cum am spus, copiii iubesc să folosească hârtia și lipiciul. Însă atunci când copilul tău duce mâna cu lipici la gură, ai motive de îngrijorare. De aceea am pregătit o mică rețetă pentru lipiciul netoxic:


  • 500 ml apă fiartă
  • 1 lingură oțet
  • 1 linguriță sare
  • 125 g amidon de porumb



Se va amesteca conținutul la foc mediu până se obține o substanță cremoasă. Pus în borcane gem care se închid etanș, adezivul va rezista câteva săptămâni. Distracție plăcută!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului