Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Activități în aer liber, contra plictiselii

În sfârșit, vacanțăăăăă! Adio, teme! Adio, griji! Asta ar spune copiii. Noi, părinții, vedem lucrurile ușor diferit. Bine-bine, e vacanță, dar... cu ce le umplem timpul?!


Nu că până acum cei mici ar fi stat departe de tabletă, laptop sau telefon. Dar, fiind în timpul anului școlar, măcar nu le mai rămânea cine știe ce timp pentru ele. Acum e acum! În vacanță au tot timpul, liber. Și dacă nu le găsim noi preocupări, și daca nu le umplem noi acest timp liber într-un mod cât distractiv și cât educativ, sunt toate șansele ca puștii să se refugieze în exact același tip de activități. De plictiseală sau din obișnuință. Vrem să-i vedem cu ochii lipiți de ecranul computerului, telefonului sau televizorului cât e ziua de lungă? Nuuuu! Păi atunci să inventăm activități în aer liber care să-i atragă. Noi vă dăm câteva sugestii. Dar sigur vă mai vin și vouă idei. ?


Jocurile copilăriei tale


Ceea ce ne distra pe noi, în copilărie, este total necunoscut generațiilor de azi. Este o idee foarte bună să reînvii acele jocuri amuzante precum „Rațele și vânătorii”, „Țară-țară, vrem ostași”, „Telefonul fără fir”, „Șotronul”, „Măgărușul”, „Mima”, „Flori, fete, filme sau băieți”, „Leapșa”, ”Baba-oarba”, „Fazan”, „Statuile”, „Elasticul”, „Spânzurătoarea”, „X și 0”. Unele sunt potrivite în aer liber, altele pot anima zilele în care nu se poate sta afară din cauza condițiilor meteo.


Distracție în fel și chip


Fiți inventivi și oferiți-le copiilor activități pentru care bugetul să fie aproape zero. Cu siguranță că găsiți prin casă „materie primă” numai bună de exploatat!


Volei cu balonul


Împărțiți curtea în două, folosindu-vă de un cablu sau o sfoară. Agățați fanioane colorate, din hârtie, pentru ca „linia de demarcație” să fie vizibilă. Pentru joc folosiți un balon. Stabiliți reguli pentru câștigarea partidelor. De exemplu, primul dintre cei doi jucători care nu reușeste de zece ori să nimerească balonul și să îl paseze în terenul adversarului, pierde. Dacă la joc participă mai mulți copii, cu atât mai bine. Puteți organiza un campionat, în care se vor întrece câștigătorii fiecărui meci.


Cu frisbee la țintă


Confecționați un pătrat cu latura de 50 cm (dintr-o bucată de material de orice fel) și invitați copilul să o țintească cu discul, din trei încercări. Dacă reușește, măriți distanța de la care se efectuează aruncarea. Stabiliți recorduri personale pentru fiecare jucător.


Cursa bărcilor de hârtie


Dețineți o piscină gonflabilă? Perfect! Este numai bună pentru o întrecere a bărcuțelor de hârtie propulsate de aerul suflat prin paie de băut.


Jurnalul zilei în imagini


Dacă tot nu se poate despărți de telefon o zi întreagă, măcar să îl folosească într-un mod isteț. Propuneți copilului să facă fotografii reprezentative pentru tot ce face într-o zi, așa încât la sfârșitul ei să o poată descrie doar cu ajutorul imaginilor.


Minigrădina de legume


Împrejmuiți o porțiune mică de teren din curte și cumpărați câteva răsaduri de legume. Arătați-i copilului cum să le planteze și cum să le îngrijească. Explicați-i că, dacă va proceda corect și va fi responsabil în cultivarea lor, va putea consuma rezultatul propriei munci.


Micul peisagist


Adunați pietre de diferite mărimi. Oferiți-i copilului vopsele pentru a le colora și propuneți-i să decoreze cu ele grădina. Chiar dacă asta înseamnă doar să împrejmuiască pomii sau plantele.


Mută apa!


Pentru acest joc aveți nevoie de câte două găleți pentru fiecare jucător. O găleată va fi plină cu apă, iar cealaltă - goală. Folosindu-se numai de un burete, copilul va trebui să mute apa din găleata plină în cea goală. Cine reușeșste să termine primul este câștigător. Într-o zi călduroasă, acest joc este distracție curată!


Piñata fără dulciuri


Și tot pentru o răcorire pe cinste, umpleți baloane cu apă, legați-le și agățați-le în copaci. Lăsați copiii să le lovească folosindu-se de bastoane improvizate (pot fi țevi din plexiglas, de exemplu). Câștigă cel care sparge cele mai multe.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului