PERNE DECORATIVE DIN HĂINUȚE RĂMASE MICI

În orice moment al anului și, mai cu seamă, la schimbarea de anotimp, descoperim că ne rămân în dulap articole vestimentare pe care nu le mai purtăm. Același lucru se întâmpla și cu multe dintre hainele copilului, dintr-un motiv lesne de intuit: bebe crește văzând cu ochii. De unele dintre aceste hăinuțe suntem însă atașați și le păstrăm, deși cel mic nu le va mai purta vreodată. Sunt, probabil, bluzițe, cămășuțe, rochițe sau pulovere care fie ne-au plăcut foarte mult, fie ne leagă de ele unele amintiri. Însă, cum teancul de haine începe să dea pe dinafară, tot va trebui să ne despărțim de ele, într-o bună zi. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să le dăruim prietenilor ai căror copii se pot bucura de ele sau să le donăm unor copilași cărora le-ar prinde tare bine.


Totuși este un body, o bluză, un tricou, un puloveraș de care nu vrei să te desparți nici în ruptul capului... Bine, am înțeles. Și, decât să stea acolo, uitat în dulap, și să ocupe spațiu inutil, nu mai bine transformi acel articol vestimentar în ceva util, pe care să îl poți avea zilnic în fața ochilor? Poate fi mult mai interesant să îi dați o viață nouă! Ce ziceți de niște pernuțe decorative, amuzante, pe care micuțul le va adora și de care va fi aproape nedespărțit, cel puțin pentru o vreme?


Așadar, triază lucrurile, pune deoparte ce vei dona și alege ce păstrezi. Pe lângă acestea, vei mai avea nevoie de puișori de pernă sau umplutură pentru perne (vatelină), jucării mici de pluș sau cârpă, capete de păpuși, nasturi colorați, lână de diverse culori, ață, ac și foarfecă.




Pernuța cu imprimeu


Ai o bluză cu mâneci lungi care are imprimat pe piept un model simpatic? Un ursuleț sau poate o păpușă Barbie? Nu trebuie decât să încrucișezi mânecile la spate și să le coși cu fir de lână colorată. Poate fi la culoarea bluzei sau în cea predominantă a imprimeului. Coase și deschizătura de la gât, tot cu lână colorată. În partea de jos coase 4-5 nasturi mari, colorați, iar din lână formează găicile cu care vei închide nasturii. Gata, acum poți îmbrăca o pernuță în fosta bluză preferată!




Pernuţa „cu cap“


Procedezi exact ca la modelul anterior, cu deosebirea că la gâtul bluzei (sau al puloverului) coși cu ață groasă un cap de păpușă. Este de preferat să folosești o jucărie din cârpă, nu din plastic. Mânecile le poți coase pe fața pernei sau le poți prinde de aceasta cu nasturi colorați.




Pernuța cu jucării


Rățuște, elefanți, broscuțe, orice jucării de pluș sau cârpă au rămas abandonate prin vreo cutie, pot reprezenta accesorii pentru o pernă amuzantă. Vor fi mai bine puse în valoare dacă husa pernei va fi confecționată dintr-un pulover tricotat. Însă, dacă acesta a fost lucrat lejer, se poate întinde sub greutatea jucăriilor, motiv pentru care este de preferat să fie dublat cu un material mai tare pe partea pe care acestea vor fi cusute. Husa pernei o vei confecționa ca în cazul celei cu imprimeu (cu mânecile cusute la spate), iar pe față vei coase jucăriile.




SFAT: Pentru a prelungi viața acestor huse, se recomandă ca ele să fie spălate manual, și nu la mașina de spălat, cu apă călduță și detergent lichid, și lăsate să se usuce pe o suprafață plană.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului