PICNICUL CU COPIII SE TRANSFORMĂ ÎNTR-O MARE BUCURIE

Să ieși la picnic cu copiii poate fi atât de simplu atunci când vremea este frumoasă. Copiilor le plac foarte mult gustările în aer liber, atmosfera nu este deloc serioasă, cei mici nu trebuie să stea liniștiți și pot să zburde în voie. În aer pare că plutește voia bună, nu-i așa?


Înainte să se nască copiii, în zilele călduroase de vară, vă puteați hotărâi dintr-o dată să ieșiți la picnic. Pur și simplu luați cu voi o pătură, câte ceva de mâncare și o sticlă de vin de la cel mai apropiat magazin Lidl și totul era gata. Acum familia s-a mărit și este nevoie de mai multe pregătiri, altfel picnicul nu va fi unul de succes. La urma urmei nu vă doriți ca cineva să fie nemulțumit de mâncare sau că lipsește ceva (jucăria sau păturica preferată). Există riscul să trebuiască să vă întoarceți la scurt timp după ce ați ajuns pentru că nu ați luat ceva important.


Nu uitați că vara veți avea nevoie de: apă sau sucuri suficiente, spray împotriva țânțarilor, creme de protecție solară sau un preparat împotriva înțepăturilor de insecte. Înainte de a pleca, trebuie să luați o pătură bună de picnic, cu dosul impermeabil și izolat termic. Se găsesc pături care se pot plia foarte ușor și care se pot transporta cu ajutorul mânerelor. Acestea pot fi duse chiar de cei mici care pot astfel prelua o sarcină importantă. Sigur că ai nevoie și de un coș bun de picnic, sau de versiunea mai ușoară – de o geantă, în care poți găsi cu ușurință tot ce ai adus, și neapărat o geantă frigorifică.


Un coș de picnic în culori vesele pentru copii – Ce să fie în el?


Pe lângă farfurii și tacâmuri de plastic refolosibile ar trebui să luăm cu noi alimente dulci și sărate care sunt proaspete, ușor de pregătit și de împărțit. Copiii preferă în special stixuri de legume crocante și colorate, cu un strop de brânză de vaci și iaurt. Așa pot să guste din când în când fără să se întrerupă din joacă. Totul se combină foarte bine cu covrigi sau chifle, preferabil unse la fața locului cu unt sau brânză proaspătă.


O idee bună pentru picnic pot fi și cârnăciorii sau fructele. Fructele de pădure, căpșunele și strugurii se pot înțepa cu o scobitoare, iar împreună cu un cub de brânză devin o gustare delicioasă. Salata de fructe la care adaugi puțină lămâie este de asemenea foarte răcoritoare. Nu ar trebui să iei la tine alimente care conțin prea mult lichid sau se topesc. Salata verde, maioneza sau tortul cu frișcă rămân mai bine acasă. Mai potrivite sunt acadelele de pepene – bucăți înghețate de pepene verde, tăiate în formă de triunghi și prinse cu un bețișor, care pot fi mâncate ca o înghețată. Și prăjiturile se pot mânca în felul acesta fără tacâm și farfurie: Le tăiem în bucăți mici și le înțepăm cu o scobitoare – desertul e gata! Gândiți-vă neapărat și la șervețele uscate și umede, dar și la saci de gunoi! Tot ce îți trebuie pentru un picnic reușit, găsești în magazinele Lidl.


Ce trebuie să mai luăm – trusă medicală și jocuri


O mică trusă medicală îți mai trebuie, ca distracția să nu treacă atât de repede. În trusă poți pune leucoplast, alifie pentru zgârieturi și pentru înțepături de insecte, spray dezinfectant, cremă de soare și spray pentru țânțari.


Natura este un loc de joacă imens: Copiii se joacă cu tot ce găsesc. Ei adună cu plăcere bețe, pietre și alte lucruri peste care dau. Se cațără în copaci, construiesc ceva din materialele găsite sau se joacă prin apă.


Un picnic reușit nu este complet fără jocurile în aer liber, pe care copiii le îndrăgesc. Acestea sunt: De-a v-ați ascunselea, Baba oarba, badminton, volei sau alte jocuri cu mingea.


Un joc care le place copiilor de patru ani este ping pong-ul cu bombe de apă. Copiii aruncă de la unul la altul baloane umplute cu apă – să vedem la cine pleznește balonul!


Și Slackline este un joc care place celor mici și celor mari. Se leagă o chingă specială de la un pom la altul și fiecare încearcă să o traverseze. La sfârșit nu trebuie să uităm nici de odihnă: Vă puteți sui într-un hamac pentru a savura pur și simplu natura.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului