IATĂ CUM POȚI ARANJA UN COLȚ DE RELAXARE PENTRU TINE ȘI BEBELUȘUL TĂU

Cam când e planificată nașterea? Peste trei săptămâni? Peste o săptămână? Mâine??? Și camera copilului încă nu este încă gata? În cazul ăsta grăbește-te! Nu, mai bine relaxează-te! Nu e motiv de panică. Chiar dacă nu e totul perfect, bebeluşul se va simți foarte bine. Tot ce își dorește e să stea cât mai aproape de tine. În acest scop e ideal un colț comod și liniștit. Plus că îl poți amenaja chiar tu.




Încă din primele luni, bebelușul tău caută să te simtă aproape. Indiferent dacă e vorba de alăptat, somn sau de descoperirea lumii. Și pentru mama și tata e o ocazie de a sta unul lângă celălalt și de a se relaxa. Poți amenaja în camera copilului un colț comod în acest sens. Un astfel de loc e ideal și pentru alăptare sau hrănire. Astfel, pe rafturile de pe perete vei avea la îndemână tot ce îți trebuie. Iar când va crește copilul, acel loc comod va deveni unul pentru lectură. Așa că hai să punem mâna pe fierăstrău și bormașină.


Materiale:


  • 1 gard de curte, din lemn (180 x 60 cm)
  • Pensulă și lac de lemn (fără substanțe toxice)
  • 2-6 șuruburi și dibluri pentru prindere de perete
  • șuruburi pentru rafturile de perete
  • autocolant pentru perete
  • 1 scândură rotundă (diametru: 30 cm, grosime: minim 18 mm)
  • 2 suporturi mici pentru raft (10 cm)
  • saltea (190 x 90 cm)
  • lenjerie de pat adecvată cu modele frumoase
  • diferite pernuțe
  • instalații luminoase
  • foarfecă, bormașină, șurubelniță electrică, fierăstrău



Pasul 1: Prima dată se va pregăti zona


Un gard de curte în camera bebelușului? Te întrebi ce-o mai fi însemnând și asta? Foarte simplu: Grilajele sunt decorațiuni originale, potrivite pentru camera copilului. Vopsește-le în culori adecvate. Poți vopsi fiecare scândură în culori diferite. După ce se usucă toate, cauți un colț de cameră și pui gardul la un perete. Apoi salteaua și pernele care se sprijină de gard și acesta nu se va mișca. Pentru mai multă siguranță, fixează-l de perete în două sau trei locuri cu șuruburi lungi și dibluri.




Pasul 2: Un loc romantic printre norișori


Din autocolantul de perete poți tăia doi norișori (de circa 25 x 20 cm). Lipește-i pe perete deasupra gardului. Ei vor avea rolul de decor pentru scândurile folosite pentru spătar. Pentru cele două rafturi, taie scândura rotundă în 2 jumătăți. Pune un suport de raft în dreptul norului și montează deasupra scândura rotundă. Folosește o cumpănă pentru a vedea dacă e totul drept. În caz contrar, lucrurile puse pe raft vor cădea. Marchează cu un creion locul unde vei da găuri pentru șuruburi. În aceste locuri dă găuri de diametrul diblurilor. Acum introdu diblurile în perete, apoi aplică suportul și fixează șuruburile - gata. După aceea mai trebuie prins în șuruburi celălalt raft pe care îl vei monta la fel.




Pasul 3: Cuibăriți-vă și bucurați-vă de colțișorul vostru.


Pentru o atmosferă cât mai frumoasă, lipește steluțe fosforescente în apropierea norișorilor. În jurul gardului vei pune instalații de lumină. Ce mai trebuie să faci e să pui lenjerie peste saltea, să o împingi în colț și să pui pernuțele deasupra. Acum colțișorul vostru de relaxare este gata!




Așază-te imediat în colțișorul vostru, fă-te comodă și savurează ceva dulce de la Lidl. Ce-ar fi să încercați biscuiți cu fulgi ciocolată sau o prăjitură? Aruncați o privire în rafturile magazinului favorit și găsiți cu siguranță ceva. Nu vă faceți griji. Firimiturile pot fi aspirate mai târziu. După ce va veni și bebelușul, acolo vor exista pete și mai mari! Tot ce contează acum e relaxarea. Trebuie să te mândrești de construcția pe care ai făcut-o. Oaspeții te vor lăuda cu siguranță pentru această idee originală, iar micuțul tău se va bucura de fiecare moment petrecut acolo.


Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului