Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

SĂ MEȘTERIM, SĂ GRĂDINĂRIM

Vara, cei mici își petrec cea mai mare parte a timpului în aer liber. Așa că este nevoie să inventăm pentru ei activități dintre cele mai diverse, care să îi țină ocupați și departe de tentațiile... casei. Cum ar fi laptop-ul sau calculatorul, de exemplu. Să facem în așa fel încât timpul petrecut afară să fie nu doar distractiv ci și folositor și creativ!


Dacă aveți o bucățică de curte, cât de mică, vă puteți considera foarte norocoși. La fel și copilul, chiar dacă încă nu realizează pe deplin acest lucru. Iar dacă nu aveți, cu siguranță aveți o rudă sau un prieten la care puteți merge pentru adevărate băi de soare și aer. Ruda sau prietenul pune la bătaie grădina, voi veniți cu ideile. Poți fi chiar animatorul care să îi antreneze pe cei mici în activitățile pe care vi le propunem. Cu puțină imaginație și cu resurse nepretențioase, poți face lucruri de-a dreptul geniale!




Micul florist peisagist


Imposibil să nu găsești pe undeva, pe la cineva, niște cauciucuri de mașină care nu mai sunt de folos. Trebuie doar să echipezi copilul corespunzător sau să îl îmbraci cu un tricou pe care te înduri să îl arunci după ce își termină „capodopera”, pentru că, inevitabil, se va murdări.


Ai nevoie de o pensulă și vopsele de diferite culori, însă cât mai vii. Arată-i cum să coloreze cu vopsea cauciucurile sau preia tu treaba... murdară, lăsându-i copilului doar misiunea de a planta florile. După ce vopseaua s-a uscat (ar fi bine să aveți răbdare până a doua zi), umpleți interiorul cu pământ și plantați flori. Cauciucurile viu colorate, pline de flori, „parcate” prin grădină, au un farmec aparte și înveselesc locul.


Dacă aveți și un palet din lemn, îl puteți vopsi și pe el, transformându-l în masă pentru grădină, iar cauciucurile colorate pot ține loc de scaune.




Plaja artificială


Până să ajungeți la mare, cel mic își poate exersa talentul în construirea castelelor de nisip pe o plajă improvizată, chiar în grădina casei, la realizarea căreia poate contribui personal. Ai nevoie de o folie de plastic groasă sau o prelată lungă de 150 cm și lată de 90 cm și de patru scânduri (două de 150 cm și două de 90 cm). Vopsiți scândurile în culoarea preferată, apoi rugați-l pe tati să le îmbine pentru a obține un cadru sub formă de dreptunghi. Așează prelata pe pământ, fixează cadrul din scânduri pe ea și umple cu nisip. Înfige o umbrelă în nisip dacă „plaja” este în plin soare, dă-i copilului formele din plastic și o găletușă de apă și lasă-l să se distreze. Ai grijă să nu îl lași afară, chiar dacă este sub umbrelă, în periculosul interval orar 11:00 -16:00.


Și nu uita să îi protejezi pielea cu Cien Sun - Spray de protecție solară pentru copii cu SPF 50.

Este ideal pentru pielea sensibilă și nebronzată a copiilor, protejând eficient împotriva arsurilor solare. Nu conține parfum sau coloranți și este rezistent la apă.




Căsuță pentru păsări


Căsuțele pentru păsări se construiesc din bucățele de lemn sau placaj, subțiri, cu o grosime de 1,5 - 2,5 centimetri. Partea din interior nu va fi lăcuită și nici impregnată cu niciun fel de substanță. La exterior poate fi pictată sau nu; dacă alegi să fie pictată, va trebui să folosești o vopsea pe bază de ulei, însă fără miros. Lăsați-l pe cel mic să se ocupe de partea artistică și de alegerea locului în care va fi montată. În copac, desigur.




Șotronul transportabil


În copilăria noastră, șotronul desenat cu creta pe asfalt era ceva obișnuit. Dar dacă în grădină nu aveți asfalt ci dale sau iarbă, șotronul pliabil, aflat oricând la dispoziția doritorilor de țopăială, este cea mai bună variantă.


Croiește, din prelată, un dreptunghi atât de mare pe cât vrei să fie de lung și de lat șotronul, de la un capăt la altul. Decupează pătrate din fetru de diferite culori, atât de mari pe cât ai fi desenat pătratele pe asfalt. În mijlocul fiecărui pătrat lipește câte o cifră, care poate fi dintr-un material care să contrasteze cu baza pe care este aplicată. Lipește pătratele pe prelată, realizând șotronul. Celui mic plăcerea îi este rezervată plăcerea de a lipi pe marginea dreptunghiului de prelată nasturi colorați sau orice altceva consideră că ar înveseli „covorașul”.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului