CUM FAC DOUĂ MÂNUȚE HARNICE CADOURI PENTRU ZIUA MAMEI
Toate mamele sunt emoționate și fericite atunci când primesc, de ziua lor, un cadou făcut de cel mic. Oricât de stângaci și imperfect ar fi el, pentru o mamă este de neprețuit. Pentru că este făcut cu dragoste sinceră și cu toată inocența vârstei.
Până când va crește atât de mare încât să se poată descurca singur și să poată confecționa un cadou în secret, micuțul are nevoie de ajutorul unui adult. Bucuria și plăcerea de a face cu mâinile lui ceva frumos nu va fi înjumătățită de faptul că îl vei asista și îndruma. Încă nu știe exact ce este o surpriză. Așa că pregătește „atelierul” și treceți amândoi la treabă!
Tricou cu amprente
Ai nevoie de: un tricou alb din bumbac, vopsele textile
Cum procedezi:
Calcă tricoul pentru ca suprafața lui să fie netedă. Pune între partea din față și cea din spate a tricoului un carton mai gros, o bucată de plastic sau o revistă mai groasă. În acest fel vei evita transferul de vopsea de pe partea din față a tricoului pe cea din spate.
Pune în farfurii întinse vopsea textilă de diferite culori. Invită copilul să pună palmele în vopsea, după care le va folosi pe post de ștampilă, pe tricou. Lasă-l să aleagă el culorile și zonele pe care aplică amprentele palmei. Poate pune două sau mai multe ștampile, ordonat, în linie, sau pe toată suprafața tricoului, fără nicio regulă.
Dacă vrea ca fiecare palmă să fie multicoloră, ajută-l. Folosind o pensulă pentru pictură, pune-i pe palmă diferite culori, având însă grijă să aibă vopsea pe conturul palmei, pentru a evidenția forma.
Un alt procedeu de personalizare a tricoului este cel în care se folosește un șablon. Pe o bucată de carton desenează, de exemplu, o inimă, apoi decupeaz-o. Așează cartonul pe fața tricoului și lasă-l pe cel mic să coloreze materialul. Și lasă-l să folosească ce culoare vrea el. Cine a spus că inima trebuie să fie neapărat roșie?!
Trandafiri nemuritori
Ai nevoie de: sârmulițe plușate verzi, roșii, roz, portocalii, galbene și albe
Cum procedezi:
Sârmulița verde va reprezenta tulpina trandafirului. Din loc în loc poți forma cercuri, pe care le modelezi cu mâna pentru a obține frunzele. Din sârmulițele colorate vei face floarea, modelând cercuri. Poți folosi mai multe sârmulițe, pentru a obține mai multe petale, deci o floare mai bogată. Totul este îndemânare și imaginație, iar, de aceasta din urmă, copiii nu duc lipsă!
Taie cu un cutter, la jumătate, un pet de 500 ml, umple-l cu pământ și înfige trandafirii în el. Nu se ofilesc niciodată și nici nu trebuie udați. Foarte comod, nu-i așa?!
Coșuleț cu flori din bomboane
Ai nevoie de: un coșuleț mic de răchită, bomboane pe băț ambalate individual, hârtie creponată de diferite culori
Cum procedezi:
Decupează petale din hârtia creponată și lasă-l pe cel mic să le lipească de jur împrejurul bomboanei. Primul rând va fi lipit direct pe ambalaj, după care straturile următoare vor fi pe petale. Pune în coșulețul de răchită burete special pentru aranjamentele florale (este un burete mai dur) și înfige în el „florile”. De fapt, nu tu trebuie să faci această ultimă operațiune, ci copilul.
Felicitare cu inimioare
Ai nevoie de: un dreptunghi de carton alb-lucios, hârtie glasată de diferite culori, câteva fire de lână roșie, panglică, lipici.
Cum procedezi:
Desenează și decupează inimioare, apoi îndoaie-le pe mijloc, pe verticală, și lipește-le pe carton în partea superioară, la înălțimi diferite, aplicând lipiciul doar pe îndoitură (vor avea pe felicitare aspect 3D). Lipește apoi câte un fir de lână la vârful fiecărei inimioare, lungimea lor fiind cât înălțimea felicitării. Adună toate firele la un loc (ca un buchet) și lipește peste ele o fundă făcută din panglică.