Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

La zăpadă, dar în siguranță

Copiii iubesc iarna pentru că adevărul este ca e un anotimp cât se poate de distractiv. Dar pe cât sunt de pline pârtiile, derdelușurile și patinoarele, pe atât și camerele de gardă ale spitalelor uneori. Pentru că, așa de distractivă cum este ea, iarna este și un anotimp cu multe... capcane. Degerături, răceli, entorse, fracturi, toate fac parte și ele din peisajul hibernal. Cu sau fără zăpadă, dar cu siguranță cu ger: poate cel mic să treacă prin iarnă fără să i se întâmple nimic rău? Da, poate! Totul depinde de părinți. Dacă vor avea grijă să-i verifice periodic mâinile și picioarele (la temperaturi foarte coborâte degerăturile se pot instala rapid), să îl schimbe de hainele ude și să îi ofere ceaiuri sau supe care să îl încălzească. Și dacă nu-l vor lăsa să stea afară cu orele. Prea mulți de „dacă”? Păi dacă așa sta treaba!


Adecvat îmbrăcat


Atunci când copilul se joacă în zăpadă și ger, îmbrăcămintea trebuie să îl protejeze nu doar de frig, așa cum s-ar crede, ci și de umezeală și vânt. Eficient este să fie îmbrăcat cu mai multe straturi de haine, preferabil din fibre naturale, cum sunt bumbacul și lâna. Salopeta și jacheta ar trebui să fie din material impermeabil și rezistent la vânt. Cu cât umiditatea este mai mare, cu atât mai repede se instalează hipotermia. Căciula, fularul și mănușile sunt obligatorii, cu mențiunea specială că fularul nu se va pune niciodată peste gură și nas. Un fular care să îi acopere nasul nu îl va proteja pe cel mic ci, dimpotrivă, îi va face mai mult rău. Mediul cald și umed care se formează acolo este propice înmulțirii virusurilor și bacteriilor, iar copilul, respirând pe gură, le va permite accesul direct în gât. În afară de asta, mediul umed și cald din jurul gurii poate duce la iritații și eczeme care pot evolua într-un mod nedorit. Atenție și la încălțămintea copilului, să fie călduroasă și antiderapantă, dacă se poate.


La bulgăreală


Bătaia cu bulgări de zăpadă este distractivă câtă vreme este inofensivă. Și câtă vreme zăpada este pufoasă, nu înghețată. Altfel, dacă bulgării sunt duri, cu bucăți de gheață în ei, riscul de rănire este foarte mare. Nu lăsați copilul să mănânce zăpadă, chiar dacă și nouă, când eram de vârsta lor, ne plăcea teribil de tare să facem acest lucru. Când nu eram văzuți, desigur.


Patinoarul din curte sau din fața blocului


Pe timp de iarnă, dai peste câte un derdeluș pe unde te aștepți și pe unde nu te aștepți. Cum cel mic însă nu este conștient de acest pericol, este important ca el să fie supravegheat în permanență, chiar și pe durata unei simple plimbări de după-amiază.

Indiferent dacă ați ieșit la bulgăreală, la săniuș, la plimbare într-o stațiune de iarnă sau chiar în parcul din apropierea casei, mișcarea și aerul curat declanșează pofta de mâncare. Iar dacă cel mic nu mai are răbdare până când ajungeți acasă, salvați rapid această situație cu un Bio piure cu cereale și fructe sau un Bio meniu cu legume, orez și carne de vită, ambele de la Lupilu. Și, ca să nu-și murdărească mândrețe de jachetă, îi puteți pune la gât o bavetă de unică folosință Lupilu. Are un sistem de prindere ajustabil și e ușor de fixat direct pe haină. Ceea ce se pierde ajunge în buzunarul colector de la baza bavetei, deci jacheta este în deplină siguranță, iar copilul hrănit și fericit.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului