CRINA, UNDE TE GĂSIM? ÎN PIAȚĂ!
Sunt Crina Coliban. Da, cea despre care ai auzit că e „Femeia-care-îi-face-pe-copii-să-mănânce”. Care face conferințe pentru părinți în toată țara, care tocmai a încheiat un turneu prin 9 orașe mari din România în care s-a întâlnit cu părinți de bebeluși sau de prichindei a căror principală treabă e să NU mănânce.
Din clipa în care am ajuns cu fiica mea în pragul diversificării, am făcut un research prin toate piețele din oraș, prin toate rudele de la țară, prin toate bunicile prietenelor mele, ca să găsesc produse bio pentru copilul meu. Mi se părea că de la sânul meu perfect cu laptele meu perfect, copila mea perfectă nu putea să primească decât o hrană solidă perfectă. No, mi-a fost greu.
Mi-a fost greu până am fost la un eveniment de parenting la care, culmea, era ca la piață. Doar că venise piața la mine, nu mă dusesem eu la ea. Piața Lidl era o tarabă mare, plină de legume și fructe, ca în abecedarele noastre de când eram mici și anotimpul Toamna era reprezentat printr-o tarabă de aia doldora de roade. Atârnau strugurii de ea, abia se mai ținea pe roți de câți pepeni erau pe lângă ea, roșii, pătrunjel, morcovi, căpșune, niște mere frumoase de zici că erau ale lui Prâslea-cel-voinic-și-merele-de-aur. ?
Frumos tare. Gustos. Pofticios. Am stat mai bine de 10 minute la coadă, atât de mulți părinți se îmbulziseră brusc ca să primească smoothie-uri, fructele ca atare sau sucuri din fructe, pentru ei sau pentru copiii lor. Și pentru că toată bucuria și bogăția asta trebuiau să poarte un nume, li s-a spus Piața Lidl BIO.
Din momentul ăla, am zis „Fata mea, putem să începem diversificarea!” Aveam avantaje reale, care pentru mine contau imens:
- Piața asta îmi era super la îndemână, găseam un magazin Lidl oriunde aș fi locuit în oraș
- Mă puteam duce „la piață” la orice oră din zi, nu doar cât era lumină afară, ca în piețele celelalte
- Conta mult că aici găseam permanent promoții. Și puteam să îmi iau alimente la prețuri mai mici decât găseam la piață.
- Știam că e un brand internațional și că asta înseamnă că pe ce scrie Bio chiar e bio, pentru că astfel de companii (imense) sunt controlate, verificate, acreditate constant de instituțiile care se ocupă de controlul alimentar.
După ce am început să merg constant la Lidl, am descoperit constant motive să revin. Și am început inclusiv să le recomand mamelor care vin la conferințele mele despre diversificare să înceapă relația copil-hrană solidă cu fructe și legume bio de la Lidl. Și am fost tare mulțumită. Și merg mereu cu un feeling bun „la piață”. Și probabil de asta, Universul care complotează, m-a văzut așa „pofticioasă” și fidelă și, într-o zi, am fost sunată de la Piață
- Bună ziua! Sunteți Femeia-care-îi-face-pe-copii-să-mănânce?
- Da, eu sunt.
- Eu sunt Lidl.
- Ce-i cu tine, dragule? De ce mă suni?
- Te-am văzut des prin magazinele mele.
- Păi, na, am un copil de hrănit.
- Da, doar că tu nu hrănești unul singur, ci te îngrijești de ce bagă în gură mii de copilași din țara asta, nu-i așa?
- Așa e, da.
- Ce zici dacă te-aș ruga să le spunem împreună mamelor din țărișoara asta despre cum le place copiilor să fie hrăniți? Să știi că eu am un site tare frumos și m-ar onora să scrii pe el în fiecare săptămână o poveste pentru părinți. O poveste gustoasă, așa ca sfaturile tale.
- Cum să nu? Cu mare plăcere! Să le vorbesc părinților despre cum să îi lase pe copii să se bucure de mâncare e cea mai mare bucurie a mea.
- Atunci, să începem acum, când începe și anul ăsta nou!
- Să începem! O să scriu despre diversificare, despre copii mofturoși, despre ce să mănânce mamele când alăptează, despre cum să gătească alimentele ca să le păstreze și potențeze nutrienții, ar fi fain așa?
- Ar fi tare fain!
- Așa să fie!
- Ce bucurie!
Acest articol marchează începutul unei frumoase prietenii. În fiecare săptămână voi scrie un articol despre ce să mâncăm, unde, de unde, cum și cât să mâncăm, astfel încât să trăim sănătoși și fericiți până la adânci bătrâneți. Veți putea citi articolele pe www.lidl.ro.