Lidl RO - meriți să fii surprins.
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Cum să vă pregătiți dacă plecați la munte

Gata, te-ai decis să faci o vacanță la munte. Și cu cel mic, bineînțeles! Ei, aici se complică puțin lucrurile. Că nu mai este atât de simplu cum era când plecați în vacanțe numai voi doi…


La drum, pregătiți pentru orice


Vacanțele la munte sunt de-a dreptul magice. În primul rând pentru că aveți șanse mult mai mari să vă bucurați și de zăpadă. Sau poate chiar în primul rând din acest motiv. Cel mic va fi pur și simplu încântat de plimbările cu sania, de bătaia cu bulgări, de omul de zăpadă pe care îl veți face împreună și – cine știe? – de primele lui lecții de ski.


Bun, plecați la munte, dar fiți pregătiți cu toată responsabilitatea. Mai ales dacă plecați cu mașina personală. Și la dus, și la întors, urmăriți prognozele meteo pentru tot traseul, de la locul de plecare până la destinație. Din experiența ultimilor ani, poate că ați constatat că vremea o poate lua razna chiar și neașteptat. Este foarte important să faceți față fie unui drum mai lung decât cel la care ați plecat (din cauza devierilor de traseu impuse), fie unor ore de stat pe loc (din cauza închiderii temporare a unor drumuri). Deci este important să fiți pregătiți, pentru orice eventualitate. Luați la voi apă, alimente neperisabile (Bio Meniurile de la Lupilu din Lidl sunt perfecte), termos cu ceai cald, pături și chiar câteva jucării sau cărticele cu ajutorul cărora celui mic să-i treacă timpul mai ușor. Bateriile telefoanelor să fie încărcate, ba e bine să aveți și una externă. Filmele de desene animate vizionate pe telefon pot fi o preocupare pentru copil.


Multe, dar necesare


Bagajul pentru munte este voluminos pentru că e vorba de haine groase. Pe principiul „cară mașina, nu eu”, încercați să nu fiți extrem de selectivi. Mai bine să vă întoarceți cu ele nepurtate decât să nu aveți schimburi suficiente. Cel mic va alerga prin zăpadă, se va uda, așa că va trebui să fie schimbat des cu haine uscate. Asta dacă nu vreți neapărat să răcească și să stați în cameră în loc să vă distrați. Nu uitați că decât două pulovere groase și o jachetă, mai bine protejează câteva straturi de articole vestimentare subțiri, din bumbac 100%. Jacheta și pantalonii impermeabili sunt ideale la zăpadă.


Atenție la orele petrecute afară, dacă este ger! Uitați-vă la ceas și nu întreceți măsura. Poate că vouă, adulților, nu vă este frig și aveți o rezistență mai mare. Nu același lucru este valabil și pentru copil. Degerăturile se pot instala foarte repede, iar consecințele nu sunt tocmai plăcute. Și, apropo de micile accidente care pot apărea, asigurați-vă că aveți la voi o trusă de prim ajutor care să conțină câteva lucruri de primă necesitate: antitermice (sirop sau supozitoare), picături pentru nas, dropsuri pentru gât, un produs antidiareic și unul contra constipației, plasturi, atele și fașă sterilă. Sperăm să le luați degeaba la voi și să nu aveți nevoie de ele! Vacanță plăcută!

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului