La plimbare, cu tot cu gustare

Suntem în plin sezon în care plimbările în aer liber și ieșirile la iarbă verde sunt cele mai apreciate modalități de relaxare. Iar când ai un copil, plimbările zilnice și mișcarea sunt chiar obligatorii, ele fiind deosebit de importante pentru dezvoltarea micuțului. În privința acestora, atât timp cât temperaturile sunt moderate, și plimbările pot fi mai lungi. La vară, când temperaturile vor fi extreme și canicula va ridica unele probleme, programul de plimbare va fi adaptat, pentru a proteja copilul de efectele nocive ale radiațiilor solare. Dar, deocamdată, timp să ai de stat afară cu cel mic.


Plimbările cu copilul pot fi considerate mici excursii. Și, ca în orice excursie, îți este necesară o geantă în care să ai toate acele lucruri de care este posibil să ai nevoie. Care nu-s deloc puține!


Când ieși la plimbare cu bebelușul, să zicem că nu sunt foarte multe de luat. Dacă îl alăptezi, atunci nu este nicio problemă în privința meselor, pentru că hrana este... la purtător. Ai nevoie de un scutec de rezervă pentru cazuri excepționale (Scutecele pentru nou născuți mărimea 1 sau Scutecele mini mărimea 2 de la Lupilu sunt o alegere bună) și de șervețele umede (Șervețele umede pentru copii de la Lupilu) și - dacă folosești – de suzetă.


Dacă bebe este alimentat artificial, cu biberonul, va trebui să ai la tine recipiente speciale, pregătite, în care poți pune un număr de măsuri de lapte, câte mănâncă micuțul. Separat, vei avea un recipient termoizolant, cu apă încălzită. Când vine ora mesei ori copilului i se face foame, nu trebuie decât să pui apă caldă în biberon, să prepari laptele și gata! Nu uita de igiena mâinilor! Dacă nu ai posibilitatea să te speli, folosește soluție antibacteriană.


În schimb, dacă puiul e mai mare de șase luni și ai început diversificarea, vei putea lua la tine mici gustări pe care să i le servești „în deplasare”. În funcție de vârsta copilului și alimentele pe care i le-ai introdus deja în dietă, poți lua la tine, în cutii închise etanș, bețișoare sau bucățele de fructe și legume (morcov, ardei, măr, nectarină, pepene galben etc). Îi mai poți oferi biscuiți preparați de tine, acasă, din făină integrală și fără zahăr sau miere. Sau un iaurt, dacă l-ai transportat într-o geantă termoizolantă. Sugarilor și copiilor mici, începând cu vârsta de 5 luni, le recomandăm Bio iaurt cu mere, banane și afine de la Lupilu, un produs ecologic din piure de fructe cu adaos de vitamina C. Alte variante potrivite sunt piureurile din fructe de la Lupilu (mere și banane, cereale și fructe sau mere, piersici și banane). Avantajul folosirii acestora este că sunt disponibile în borcănașe care respectă condițiile de maximă igienă.


Pentru o gustare în parc sau o masă la iarbă verde (caz în care meniul copilului nu va fi sub nicio formă același cu al adultului!) te mai poți pregăti cu brioșe ori plăcinte făcute în casă (fără sare, fără zahăr!) sau, și mai simplu, cu meniuri de la Lupilu. Alege dintr-o gamă variată, în funcție de vârsta și preferințele culinare ale copilului. Pentru cei cu vârsta peste 8 luni, sugerăm Bio meniurile Lupilu cu legume-orez-curcan, cele cu cartofi-legume-curcan, cu legume-paste-carne de porc sau spaghetele bolognese. Toate preparatele sunt ecologice și fără adaos de sare.


Pentru copiii cu vârsta mai mare de 12 luni, sunt potrivite Bio meniurile cu legume-spaghete- curcan, cu legume-orez-vită, cu paste și legume sau cu paste-roșii-carne de porc, toate de la Lupilu.


Astfel, îi vei putea servi micuțului tău o gustare sănătoasă, în parc, în aer liber, comod și în siguranță. Doar să nu uiți să pui în geantă și o linguriță. Și, eventual, bavete de unică folosință, tot de la Lupilu. Sunt foarte practice, cu buzunar colector, și cu un sistem de prindere ajustabil care le face ușor de fixat pe haine.

Descoperă gama completă de îngrijire a bebelușului